Sidor

onsdag 16 mars 2011

Bussy-saint-georges. (Frankrike)

Bussy-Saint-Georges är en kommun i Seine-et-Marne avdelning i Île-de-France regionen i norra och centrala Frankrike .

I öst, på avstånd 30 kilometer från Paris och i hjärtat av Marne-la-Vallée , Bussy-Saint-Georges har en privilegierad ställning tack vare en hög densitet motorvägsnätet. Från Bussy, direkt tillgång till A4 motorväg och den närliggande A104 erbjuder enkel tillgång till hela landet.

Med enkel tillgång till RER linje , Nära TGV järnvägsstationen i Chessy - Marne-la-Vallée och två internationella flygplatser Roissy-Charles-de-Gaulle och Orly , stad har ett centralt läge i transportnätet.

Bussy-Saint-Georges ligger i ytterkanten av nya staden Marne-la-Vallée enligt den nationella regeringen 1966. Men Marne-la-Vallée är bara en geografisk enhet, just indelade i 4 sektorer. Staden är i sektor 3 i Marne-la-Vallée, även kallade Val-de-Bussy.

I Val-de-Bussy av Marne-la-Vallée, Bussy-Saint-Georges är från 1985 den ledande och viktigaste stöd för tättbebyggt område, som en verklig och oberoende nya staden ( franska : Ville Nouvelle ) med en unik status av lokala och nya staden. De andra städerna har beslutat att organiseras kring en gemensam tätorten system för nya städer.

Staden har gynnats av en av de mest betydande produktionsökning i Frankrike. Befolkningen har multiplicerat med 11 på 15 år, mellan 1990 och 2005. Under perioden 1999 - 2005 var tillväxttakten 30,7% per år, och det är fortfarande fortsätter. Förutsägelser för 2010 visar att staden kommer att nå en befolkning på 22.000 invånare.

Bussy-Saint-Georges har en stark dragningskraft på unga dynamiska familjer som vill leva i en bekväm miljö där livskvalitet har blandats med en intelligent urbanisering och en stor uppsättning tjänster för befolkningen. 50% av Buxangeorgiens är mindre än 30 år gamla.

I ursprung, byn Bussy visades i 841 under det romerska namnet Villa Buxido . I 855 territoriet utgör en stor församling i skydd av Saint-Georges. Ändå fullständiga namn Bussy-Saint-Georges bara verkade på 13-talet. Namnet på Bussy kommer från Buscus grund av stadens naturliga miljö inledningsvis består av skog och massor av lundar. I medeltiden ,-Saint-Martin et Bussy-Saint-Georges var Bussy enas under ett unikt hyresvärd myndighet, herrar Bussy.

Här är listan på de successiva herrar Bussy:
de Buci familj från 1196 till 1490;
de la Rosque från 1490 till slutet av 16-talet;
Louis Guibert och hans arvingar från slutet av 16-talet till början av 18th century,
i början av 18th-talet fram till franska revolutionen , en familj av pondre, herre Guermantes.

År 1789-Saint-Georges var Bussy under ledning av den Generalite i Paris.
Under 19th century, staden var i länet av Lagny, med en befolkning från 500 till 550 invånare. Två förordningar , 6 juni 1826 och 15 Augusti 1827 minskat territorium Bussy till förmån för territorier Ferrières och Jossigny.

Sedan 1985 har Bussy-Saint-Georges införlivats i ytterkanten av ny stadsplan för Marne-la-Vallée och fick sammanlagt 180,50 hektar som ytterligare områden som kommer från närmaste städerna (Bussy-Saint-Martin, Collégien, Ferrières ).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar