Sidor

onsdag 16 mars 2011

Graz. (Österrike)

Graz är huvudstad i Steiermark , med 294.000 invånare (varav 263 000 med permanent bostad), den näst största staden i Österrike . Graz ligger vid Mur i Graz Basin .

Graz-området var i det romerska riket, en tätbefolkad jordbrukslandskap. I 6: e Century Senare byggde ett slott i Graz, Graz vars namn härstammar ( Gradec betyder litet slott i slovenska ). Staden emblem var Graz 1245, Graz från 1379 till 1619 var Habsburg bostad och motstånd under denna period en rad osmanska attacker. 2003 Graz var Europas kulturhuvudstad .
Graz har blivit en universitetsstad med mer än 45.000 utvecklad studenter. Det valdes för mänskliga rättigheter staden och tilldelades priset Europa . Den gamla staden i Graz och Eggenberg hör till Unescos världskulturarv . Graz är den episkopala stiftet i Graz-Seckau .

Graz ligger på båda sidor av Mur var de är att bryta igenom Grazer Bergland färdig och i Graz bassängen inträffar. Staden fyller den norra delen av Graz bassängen från väst till öst nästan helt och är därför omges på tre sidor av berg, området runt staden väl upp till 400 m över projektet. Strax söder city öppnar för Graz-området . Den högsta punkten i Graz ligger vid Plabutsch med 754 meter nordväst om staden, djupaste stället, med ca 330 m, ligger där floden Mur i tätorten söder om blad. Graz ligger ca 150 km sydväst om Wien. Närmaste större stad är Maribor (Maribor) i Slovenien , cirka 60 km söder om Graz. De två städerna kombinera allt närmare kulturella och ekonomiska förbindelser. Den europeiska regionen Graz-Maribor är ett exempel.

Det område av staden är uppdelad i 17 distrikt med namn. Runt första distrikt, innerstaden , är fodrad St Leonhard , Geidorf , Låna , Gries och Jakomini . De återstående distrikten form den yttre ringen i Graz Liebenau , St Peter , Walt by , Ries , Maria Trost , Andritz , Gösting , Eggenberg , Wetzelsdorf , Straßgang och Punter .
Hela yttre ring distrikt kom med bolagisering 1938 Graz, var Punter avstyckade som yngsta län 1988 av Straßgang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar