Sidor

lördag 12 mars 2011

Husky.

Husky är en allmän term för flera hundraser som används som slädhundar . Huskies användes ursprungligen som draghundar i norra regioner, men nu också hålls som husdjur. Ordet "husky" är en förvrängning av avvikande termen "Eskie", också ges till eskimåerna stammar som kom i kontakt med européer som görs tidigt expeditioner till sin mark. De vanligaste Huskies är Siberian Husky och Alaskan Husky .

Honorna väger 35-50 pounds (16-23 kg) och hanarna väger 45-60 pounds (20-27 kg). Honorna höjd är 20-22 inches (51-56 cm), och hanarna höjd är omkring 21 - 23 1 / 2 inches (53-60 cm). Husky s livslängd är cirka 12-15 år.

Huskies är kända för att ofta ha olika färgade ögon, så kallade heterokromi . Den vanligaste ögonfärger de har är brunt och ljusblått. Huskies har tjock päls för att skydda dem från den hårda, kalla vädret, men det skyddar dem mot värme också, [ källa behövs ] även om de gillar kallt väder mest.

Huskies är bra husdjur, men måste ha och tålmodiga ägare som kommer att tillbringa mycket tid utbildning och spela spel med dem. Husky ägare måste få tid för utbildning och träning. Dessa hundar kan innebära svårigheter vid första hundägare gången eller människor som inte är påträngande. Eftersom de är flockdjur, kommer de naturligtvis anta rollen som ledare (den alfa hund) om inte ägaren tar den rollen i stället.

Siberian Husky
Alaskan Malamute
Alaskan Husky
Grönland Husky
Mackenzie River Husky
Sakhalin Husky

Huskies är maskotarna för några ansedda universitet i USA, bland annat University of Washington och University of Connecticut . Det är också maskot för Saint Mary's University och University of Saskatchewan i Kanada.
Huskies har varit föremål för flera filmer, bland annat i samband med hundspann, inklusive Balto , The Thing , Eight Below och Snow Dogs .

Huskies är hög energiska hundar som klarar sig bra i verksamhet som innebär att dra, orsaken till deras många framgångar med kälkåkning. Eftersom många ägare nu har husky raser som husdjur inom inställningar som inte är idealiska för kälkåkning, aktiviteter har andra funnit som är bra för hunden och roligt för ägaren. Skijoring är ett alternativ till skotern dra, men främst används i ungefär samma miljön som sledding med undantag för att ägaren (längdåkare) inte behöver en fullständig pack för att delta. För ägare som bor närmare skogsmark spår, Dog vandring är ett alternativ.

Ägaren reser med sina hundar längs prövningar i öknen. Denna verksamhet gör det möjligt för ägare och hund för att få utöva med ut med hundarna stark känsla av att dra. Vissa företag gör vandring utrustning särskilt för hundar där de kan bära sina egna redskap, inklusive vatten, mat och skålar för varje. Carting , även känd som torra hundspann eller sulky bilkörning är en urban alternativ till hundspann. Här hund kan dra en vagn som innehåller antingen tillhandahåller eller en individ. Dessa kärror kan köpas eller handgjorda av den enskilde.

Bikejoring är en aktivitet där ägaren cyklar tillsammans med deras hund medan de är knutna till sin cykel genom en sele som håller både hund och ägare säker. Hunden eller en grupp av hundar kan attaced till en bogserlinan också dra mc. Dog scootering är en hundspann verksamhet som avser bikejoring och karting, där ägaren rider en skoter som är ansluten till husky och används för att dra ägaren på skotern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar