Sidor

torsdag 10 mars 2011

Pardubice. (Tjeckien)

Pardubice ( tjeckiska uttal: [pardubɪtsɛ] , tyska : Pardubitz ) är huvudstad stad i Pardubice Region och ligger vid floden Elbe , 65 miles öster om Prag . Pardubice har en antik centrum torget och Gamla stan, med många restauranger som håller öppet till sent på kvällen. Det finns ett gammalt torn och en nyrenoverad slott.

Fabriker inkluderar Synthesia kemisk fabrik (tillverkare av Semtex , ett sprängdegen), ett oljeraffinaderi Paramo, en tunga maskiner fabriken och elektronisk utrustning anläggning.

Den tjeckiska Open Chess Tournament är den största i Europa med ca 1200 spelare från hela världen tävlar i huvudgrupper, och många sido-evenemang som ett team mästerskap, en Rubiks kub konkurrens och en Go -turnering. Pardubice är hem till en av de bästa hockey lagen i tjeckiska Extraliga , HC Pardubice (tidigare Tesla). Den lokala Hockey Club har fött upp internationella stjärnor som Vladimír Martinec , Dominik Hašek , Otakar Janecký , Aleš Hemský , Jan Bulis (alla infödda i Pardubice) och Milan Hejduk . Tidigare NBA -spelaren Jiri Welsch är också född i staden.

Området hade ett kloster början i början av 13-talet, och staden grundades ca  1340 . Arnost Pardubice , den förste ärkebiskopen av Prag, född i Pardubice i 1297. Sedan 1874, den store Pardubice Steeplechase ( Velká Pardubická hästkapplöpning har) ägt rum varje höst (andra söndagen i oktober).

Den Fanto Werke raffinaderi i Pardubice har vid upprepade tillfällen bombades under Oil kampanjen under andra världskriget , och tvångsarbete hade beviljats ​​av ett koncentrationsläger .

Den Tesla elektroniktillverkaren drivs från 1.921 till 1.989, och Foxconn fabriken etablerades i juni 2000.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar