Sidor

lördag 26 mars 2011

São Caetano Do Sul. (Brasilien)

São Caetano do Sul (eller São Caetano ) är en stad i São Paulo stat i Brasilien , som ligger i Greater São Paulo huvudstadsregionen. Det är staden med den högsta inkomsten per capita i Brasilien (US $ 16,500.00 2003) och den har också den högsta Human Development Index (0,921 - mellan Hongkong och Tyskland ).

São Caetano do Sul ståtar med den högsta sociala indikatorer i hela landet (även om du använder index som de som beräkna HDI formel). Analfabetismen är mycket låga och de flesta människor njuta av en säker stad med välskötta infrastruktur. Den enda kåkstad ( favela ) nära São Caetano är en del av sydöstra hörnet av Heliopolis (São Paulos största slum) bredvid den stora Petrobras olja distribution och lagring anläggning i närheten Ipiranga . Sådana gränsområden mellan São Caetano och intilliggande städer São Bernardo do Campo och Santo André är utsatta för översvämningar som inträffar ofta särskilt i de mer fattiga områden som gränsar till staden São Paulo, där Meninos Creek (en biflod av den svårt förorenade floden Tamanduateí) är ofta full av bygg-skräp och sopor, vilket förvärrar den översvämningar effekt under regnperioden (oktober-februari).

Staden betjänas av ett omfattande nätverk av busslinjer som också ansluter São Caetano dess närliggande städer. Det finns också ett pendeltåg linje (som drivs av CPTM ) som ansluter staden till São Paulo och dess grannar i söder, Santo André och Mauá.

Invandrare från många nationaliteter har bosatt sig i São Caetano men de mest betydande grupperna är italienare, spanjorer , portugisiska , tyskar och japanska . På 1950-talet, från landsbygden nordöstra Brasilien inleddes Inresetillståndsärenden som regionen upplevde en snabb industrialisering högkonjunktur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar