Sidor

söndag 20 mars 2011

Tettnang. (Tyskland)

Tettnang är en stad i Bodensee -distriktet i södra Baden-Württemberg i en region i Tyskland kallas Schwaben .
Det ligger 7 kilometer från Bodensjön . Regionen producerar betydande mängder humle , en ingrediens i öl, och levererar dem till bryggerier i hela världen.

Tettinang eller Tettinac nämns första gången 882 i ett dokument av Abbey of St Gall . I början av 10-talet slottet av grevarna av Montfort byggdes nära staden. Staden privilegier beviljades år 1294 av kung Adolf av Nassau . Regeringstid grevarna av Montfort slutade 1780 då de sålde länet till Österrike, tillsammans med Tettnang Castle för att betala skulder. Länet blev en del av ytterligare Österrike under huset av Habsburg . I freden i Pressburg av 1805 blev det bayerska egendom som gav den till Württemberg fem år senare. Med sammanslagningen av Baden , Hohenzollern och Württemberg år 1952 blev den en del av de bildade nya staten Baden-Württemberg . Fram till 1973 var det huvudstad i distriktet Tettnang som slogs samman med delar av distriktet Überlingen att bilda Bodenseekreis.

Den andra versionen av operativsystemet Linux Fedora hette "Tettnang" på grund av humle som odlas i Tettnang används för att göra öl. Släppet föregicks av öl-relaterade namnet "Yarrow" (en tidig ersättning för humle) och följt av "Heidelberg" (en tysk stad och namnet på en distributör av öl).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar