Sidor

torsdag 17 mars 2011

Villa Park, Illinois. (USA)

Villa Park är en förort till Chicago i DuPage County , Illinois . Befolkningen var 22.075 vid folkräkningen år 2000. En särskild folkräkning år 2003 som befolkningen i 22.517. Beräknat antal personer i juli 2006 var 22.528, en 2,1% förändring.

När Ovaltine etablerade sin fabrik, behövde de ett sätt att se sina anställda kunde ta sig till och från arbetet säkert, oavsett väder, terräng eller andra frågor. Villa Park byggdes ursprungligen av den anledningen.

Efter byggandet av en underavdelning som heter Villa Park 1908 och en annan som heter Ardmore 1910 av den mäklarfirma Ballard & Pottinger, Park Villa in i 1914 genom att förena de två underavdelningar av 300 personer. Den första byn president, William H. Calhoun, valdes den 12 september 1914. Staden kallades ursprungligen Ardmore, men bytte namn till Villa Park 1917. Villa Park var en av flera förorter direkt väster om Chicago som blomstrade som ett resultat av den elektriska interurban linjen, Chicago Aurora och Elgin Railroad . Järnvägen sprang från Chicago Loop direkt västerut till Wheaton, Illinois , där den sedan upp i två linjer, en resa sydväst till Aurora och den andra nordväst till Elgin .

Två små kommersiella utvecklade områden, ett runt Villa Avenue stationen och den andra runt Ardmore Avenue stationen. År 1957, CA & E upphörde att transportera passagerare till följd av en dramatisk minskning av antalet passagerare på grund av förlusten av en-sits rida härrör från byggandet av Eisenhower Expressway (I-290), och den allmänna ökningen av användningen av personlig bilar. Den höger-väg så småningom sanerats och utvecklats till en vandring och cykling spår kallas Illinois Prairie Path . Den Ardmore Station är nu hem till handelskammaren, och Villa Avenue Station hus Villa Park Historical Society.

Villa Park hade varit hem till Ovaltine chokladfabriken tills den stängdes 1988. Det var upptagna i National Register of Historic Places 1986 som bygger # 86003781. Det har sedan dess omvandlats till loft lägenheter .
Topper, en enorm häst köttfabrik, var belägen på North Avenue.
En majoritet av invånarna är av östeuropeiska arvet, inklusive polska, tjeckiska, tyska och ryska. Det finns också en betydande spansktalande arv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar