Sidor

tisdag 8 mars 2011

Vitry-sur-seine. (Frankrike)

Vitry-sur-Seine är en kommun i sydöstra förorter Paris , Frankrike . Det ligger 7,5 km (4,7 mi) från centrala Paris .

Vitry-sur-Seine hette ursprungligen helt enkelt Vitry. Namnet kommer från Vitry medeltida latinska Vitriacum , och innan dess Victoriacum , som betyder "Dödsboet efter Victorius", en gallo-romersk markägare. År 1897 namnet på kommunen blev officiellt Vitry-sur-Seine (som betyder "Vitry på Seine "), för att skilja den från andra kommuner i Frankrike kallas även Vitry.

För några år Vitry sur Seine drivit en kulturpolitik för att föra konsten till alla. Av denna anledning kommunen innehåller mer än 100 samtida skulpturer, bland annat i inrättningar av offentlig utbildning (skolor, gymnasier och högstadieskolor).
Vitry värd för Musée d'Art Contemporain du Val-de-Marne (Val-de-Marne's Museum of Contemporary Art). Inleddes den 18 november 2005, museum erbjuder utöver verkstäder bildkonst, ett auditorium och en biograf för konst och experimentell film.
Vitry är en av de städer som bidrog till utvecklingen av den Hip hop rörelsen i Frankrike. Följdriktigt, urban konst har en mycket viktig plats i staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar