Sidor

torsdag 14 april 2011

Cervo, Liguria. (Italien)

Cervo är en liten, gammal stad och comune , byggd på en kulle längs italienska rivieran i provinsen Imperia , 1.200 invånare.

Ursprungligen var det, under romartiden, en herrgård längs Via Julia Augusta. Långsamt växande, blev det, på medeltiden, en förläning av CLAVESANA markisen, som var föremål för Republiken Genua till, som Cervo hade alltid varit trogen. Den nuvarande karaktär Cervo är från dessa tider: 16th century torn och vallar fortfarande skyddar byn.

En av dess främsta attraktioner är den fina barock kyrkan St John the Baptist, med utsikt över havet. Den romanska "Juloratoriet di Santa Caterina "innehåller delvis förstörts 16th century fresker . Den medeltida CLAVESANA fäste värd den märkliga Etnografiska museet i västra Ligurien och Palazzo Viale-Citati .
Människor som används för att tjäna sitt uppehälle som korall fiskare i korsikanska och sardiska hav, förutom att vara olivodlare och sjöfolk. Men ekonomi Cervo är numera baserad på turism och jordbruk.

Cervo: s förbindelser med klassisk musik datum från till 1964, då International Chamber Music Festival i Cervo grundades av den berömda ungerska violinisten Sandor Vegh . Evenemanget har arrangerats varje sommar sedan dess. Musik master classes - Accademia di Cervo - hålls i september, och en gitarr akademi hålls i juni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar