Sidor

tisdag 5 april 2011

Darwin-spindelhona.

De största näten gjorda av Caerostris darwini vävs nästan alla av honor som denna spindel, som fotograferades 2008,

Unga hannar väver också spindelnät, men så snart de blir vuxna, slutar de med detta beteende och lägger i stället all sin energi på sex.
Ett av Caerostris darwinis viktigaste försvarsvapen är dess spräckliga, ojämna mönster, som ger spindeln ett bra kamouflage mot trädens bark, vilket tillsammans med Charles Darwin har gett inspiration till dess namn. Arten har hittats enbart på ön Madagaskar utanför Afrikas sydöstra kust.

Darwins bark spindel ( Caerostris darwini ) är en orb-vävare spindel som producerar en av de största kända orb duk , med ankare linjer som spänner upp till 25 meter (82 fot). Spindeln upptäcktes i Madagaskar i Andasibe-Mantadia National Park .Arten fick sitt namn för att hedra den naturalistiska Charles Darwin , med den beskrivning förbereds just 150 år efter publiceringen av Om arternas uppkomst , den 24 november 2009 .
Dess silke är den tuffaste biologiska materialet någonsin studerat, mer än tio gånger starkare än en liknande storlek bit Kevlar . Den genomsnittliga seghet av fibrerna är 350 MJ / m 3 , och vissa är är upp till 520 MJ / m 3 vilket gör silke dubbelt så starkt som alla andra siden känd spindel.

Nätet av Darwins bark spindel är anmärkningsvärt i att den bara har inte den längsta sträcker webben någonsin observerats, men är bland de största orb duk någonsin sett, på ett område på upp till 2,8 kvadratmeter (30 kvm). Nephila komaci , som upptäcktes 2009, och vissa andra Nephila arter gör också duk som kan överstiga 1 m (3 fot 3 tum) i diameter.

Enligt professor Ingi Agnarsson, museichef vid Zoologiska universitetet i Puerto Rico , spindelnät intar en unik biologisk nisch, säger: "De bygger sina webben med The Orb svävande ovanför en flod eller vattnet kroppen av en sjö , en livsmiljö som ingen annan spindel kan använda ". Denna position gör att spindlar för att fånga byten som flyger över vattnet, med duk observerats ha innehållit upp till 32 dagsländor i taget.

Den starka siden och stora webben tros ha coevolved samtidigt, som spindeln anpassade till livsmiljön. Forskare forskar för närvarande hur spindeln kan väva ett så stort nät över vattnet tillsammans med att kunna förankra dra linjer på var sida om en flod.
Liksom andra spindlar av släktet, Darwins bark spindel visar extrema könsdimorfism , med stora honor och små hanar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar