Sidor

måndag 4 april 2011

Joaçaba. (Brasilien)

Joacaba är en stad belägen i delstaten Santa Catarina, Brasilien , med ca 25.000 invånare. Beläget i 27 º 10'22 "S och 51 º 30'03" V och 516,74 meter över havet , staden var koloniserade i början 20th century av tyska och italienska invandrare.
Sin bransch är baserad på jordbruk och jordbruksprodukter, såsom kyckling och fläsk .

Detta område ansågs spanska territoriet som en del av fördraget Tordesillas (1494). Men portugisiska ockuperade detta territorium från tidigt.
År 1916, delstaten Santa Catarina och dess nordliga granne, staten Paraná kämpat för detta land, i den så kallade Guerra göra Contestado ("Kriget i den ifrågasatta mark"). Santa Catarina staten vann kontroll över regionen, och sedan dess har det varit under dess jurisdiktion.
Den 25 augusti 1917 var Joacaba etablerad som Cruzeiro , och genom sin historia har också kallats Limeira och Cruzeiro do Sul , tills federal lagstiftning 1943 förbjudna städer i Brasilien från att dela med samma namn (det finns en Limeira i delstaten São Paulo).
Det nuvarande namnet Joacaba härstammar från Tupi-Guarani , med innebörden av "Crossway."

Idag är staden känd för sin vårdcentral, vilket ger läkarstudenter och patienter från hela Santa Catarina, liksom för sitt universitet (UNOESC - Universidade do Oeste de Santa Catarina) som lockar studenter från hela landet.
Det är även känd för sin Carnaval och den höga livskvalitet för dess invånare, som var rankad 1. för staten Santa Catarina och 8 för Brasilien.
Den IDH (HDI) förteckning (Indice de Desenvolvimento humano - Index för mänsklig utveckling), som tillhandahålls av FN , gav Joacaba poängen för "0,953" i en skala från 0 till 1 för år 2003.
Staden betjänas av Santa Terezinha Airport .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar