Sidor

måndag 25 april 2011

Lingolsheim. (Frankrike)

Lingolsheim är en kommun i Bas-Rhin avdelning i Alsace i nordöstra Frankrike . Staden ligger nära Strasbourg.

Resultat av fransk-preussiska kriget ingår annekteringen år 1871 av Alsace av Tyskland . En period av snabb modernisering följde hela Strasbourg regionen, som omfattar befolkningstillväxt, urbanisering och industriell expansion.

För Lingolsheim, utmärkande drag för denna modernisering var en skapande och snabb utveckling av ett stort industriföretag garveri av Adler & Oppenheimer Aktiengesellschaft . Genom 1914 verksamheten anställda 2.000 och läder dominerade stadens ekonomi.

Dessa år såg också upprättandet av en större sand extraktion industrin. Den lokala jord, rik på röd och vit sand, var intensivt utnyttjade under de sista åren av artonhundratalet.

Lingolsheim var inte mycket påverkats av striderna i första världskriget , men efter nederlaget för Tyskland i hela Alsace befunnit sig föras tillbaka till Frankrike .

Det andra världskriget var mer skadligt. Omedelbart före den tyska invasionen 1940, stadens garverier evakuerades till Rennes där de blev kvar tills efter kriget. Hösten 1940 Lingolsheim införlivades "Großstraßburg". De byggnader som hade inrymt garverier omvandlades till en stor verkstad tillägnad reparation tankar . Under detta krig Lingolsheim utsattes för flera bombningarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar