Sidor

fredag 8 april 2011

Philipsburg. (Kungariket Nederländerna)

Philipsburg är den största staden på holländska sidan av ön Sint Maarten , på en smal landremsa mellan Great Bay och Great Salt Pond. Det är också huvudstad i alla Sint Maarten och fungerar som öns kommersiella centrum. Från 2006 har det 1.338 invånare.

Den upptäcktes av Christopher Columbus på 11 November 1493 men det fanns redan en Arawak uppgörelse där innan han gjorde upptäckten. Philipsburg grundades 1763 av John Philips, en skotsk kapten i den nederländska marinen, och snart blev en livlig centrum för internationell handel. Två historiska fästningar vittnar om Philipsburg strategiska betydelse i St Maarten historia: Fort Amsterdam och Fort Willem .

De huvudsakliga shoppingområde, Front Street, ligger i hjärtat av staden. Philipsburg har en port som är hem för många kryssningsfartyg, fartyg såsom Celebrity Solstice, Kronprinsessan, Disney Magic och under 2010 Oasis of the Seas kommer att ringa dit.

Världsberömt för sina nära närhet fotografier av landande flygplan, Princess Juliana International Airport ( IATA : SXM, ICAO : TNCM) väster om Philipsburg, har blivit för många en anledning i sig att besöka Sint Maarten.

På grund av dess korta banan (2.180 meter, 7.200 fot), flygplan under inflygning till bana 09 har att flyga på ovanliga låga höjder, överflygning bara 10-20 meter (30-60 fot) över närliggande Maho Beach .

Jetstråle från startande flygplan finns också en annan "attraktion", eftersom det skapar artificiella vågor. Men Blast är jet en verklig fara och människor måste iaktta försiktighet, lokala myndigheter placeras en varning på flygplatsens staket som varnar för farorna med jetstråle.

Ön upptäcktes 11 november 1493 av Christopher Columbus och området beboddes från början av Arawakindianer. Ön delades mellan Frankrike och Nederländerna den 23 mars 1648 men Philipsburg grundades först 1763.
Namnet härstammar från sin grundare den skotske sjökaptenen John Philips som tjänstgjorde i den nederländska flottan och blev guvernör här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar