Sidor

måndag 4 april 2011

Torreón. (Mexiko)

Torreón är en stad och säte för omgivande kommunen med samma namn i mexikanska staten av Coahuila . Som av 2010, stadens befolkning var 608.836 med 639.629 i kommunen. Huvudstadsregionen befolkningen, inklusive Matamoros, Coahuila , och Gómez Palacio och Lerdo i angränsande Durango , var 1.215.993. Det är den nionde största storstadsområde i landet och är en av Mexikos viktigaste ekonomiska och industriella centra. Torreón betjänas av Francisco Sarabia International Airport , en liten flygplats med flygningar till flera städer i Mexiko och USA .

Enligt arkeologiska fynd var området befolkat Torreón runt den 10: e årtusendet f Kr.
Den första spanska uppdraget kom 1566, ledd av Fr. Pedro Espinareda. Men staden utvecklat endast i den oberoende mexikanska eran, runt en Torreón ("Big Tower") byggd för att övervaka Río Nazas s översvämningar, i samband med skapandet av en järnväg ansluter till den amerikanska gränsen. Befolkningen växte från 200 år 1892 till 34.000 år 1910. Torreón fick stadsrättigheter 1907.

Torreón ligger nära sydvästra gränsen i delstaten Coahuila, inom Laguna regionen av staten. Gränsen utgörs av de Nazas floden som skiljer den från Gómez Palacio, Durango. Kommunen täcker 1,947.7 km 2 (752,0 m.ö.h.), inklusive stora delar av landsbygden söder om staden. Dess höjd är över 1.000 m (3.280 ft), som är låg för den mexikanska interiör.

Städerna Torreón, Gómez Palacio, och Lerdo komponera La Laguna ( Lagunen ) eller Comarca Lagunera , en bassäng inom Chihuahuan Desert , som har mycket ekonomisk aktivitet. Namnet på regionen härrör från tre närliggande, och nu torr laguner, lagun Mayran, lagun Tlahualilo och lagunen i Viesca.

Regionens klimat är torr. Nederbörden är knappa men mer framträdande i sommar. Flora och fauna är de gemensamma för öken livsmiljöer.
Staden är 56 km (35 mi) söder om historiska San Pedro de las colonias , där några av den mexikanska revolutionen striderna ägde rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar