Sidor

torsdag 21 april 2011

Warwick. (England)

Warwick (uttalas / wɒrɪk /WORR -ik med en tyst w i mitten) är residensstad i Warwickshire , England. Staden ligger på floden Avon , 11 miles (18 km) söder om Coventry och 2,5 miles (4 km) väster om Leamington Spa (även städerna är förenade). Som av 2001 års brittiska folkräkning hade den en befolkning på 23.350.

Mänsklig verksamhet på den plats där staden går tillbaka till den neolitiska, när en uppgörelse kan ha inrättats. Från 6: e talet och framåt har Warwick varit kontinuerligt bebodd. Enligt den anglosaxiska krönikan , år 914 anglosaxiska Ethelfleda Lady of the mercierna och syster till kung Edvard den äldre av Wessex byggt en burh berikade eller bostad att överbelasta den danska (vikingarna) som hade bosatt sig i vad som hade den gamla merciska riket. Hon var änka efter rådman Æthelred hennes far, kung Alfred : s allierade. Detta burh var den tidiga ursprung Warwick Castle . Namnet "Warwick" betyder "bostäder av dammen ".

I 1050 danskarna (vikingarna) invaderade Mercia och brände ner en stor del av Warwick, inklusive nunnekloster (som stod på platsen för dagens St Nicholas kyrkan). Dess befästningar ledde Warwick att bli administrativt centrum för den nya grevskapet i det förenade engelska kungariket och Fylke administreras från Warwick blev känd som Warwickshire .

I medeltida gånger, förblev Warwick under kontroll av olika Earls av Warwick , mest av Beauchamp familjen, bli en muromgärdad stad . Idag återstår bara av staden väggarna är öst och väst gatehouses . Den östra Gatehouse fungerar nu som en del av kungens High School, en syster institution till Warwick School . Warwick har inte tagits med som en borough förrän 1545. Stadens Priory grundades 1142 på platsen för den nuvarande Priory Park .

Under engelska inbördeskriget staden och slottet var garnison för parlamentet . Garnisonen, under Sir Edward Peyto, motstod en två veckors belägring av rojalisterna . Senare Mönstringar 1644 till 1646 spela in en garnison på upp till 350 man under ledning av överste William Purefoy och Major John Bridges. Mitten av 17th century såg också grundandet av Castle Hill Baptist Church , en av de äldsta Baptist kyrkor i världen.

Befolkningstillväxten har lett till Warwick bli ihop med sin större grannstaden Leamington Spa med vilka det bildar en liten storstadsregion . Båda städerna är nu administreras som en del av Warwick distrikt , som har sitt huvudkontor i Leamington, även om varje behåller en separat kommunfullmäktige . Warwickshire Landstinget bygger fortfarande i Warwick själv.
Warwick är representerat i parlamentet som en del av Warwick och Leamington valkrets . Det har hållits av konservativa partiet sedan 2010 allmänna val , sedan dess Chris White är varit valkretsens parlamentsledamot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar