Sidor

söndag 8 maj 2011

Elche. (Spanien)

Elche är en stad i Comarca av Baix Vinalopó , i Alicante provins som i sin tur är en del av Valencia , Spanien . Enligt 2008 års folkräkning har Elche en befolkning på cirka 228.300 invånare (kallas il · licitans i Valencia och ilicitanos på spanska), rangordning som den tredje mest befolkade staden i Valencia (efter Valencia och Alicante ) och 20 Spaniens största stad.
Del av kommunen är kustnära men den största staden är ungefär 11 km (6,8 miles) från Medelhavet . En liten bäck som kallas Vinalopó flyter genom staden dela den i två delar.

La Alcudia ligger 10 km från den aktuella stadens läge och den omedelbara föregångaren till dagens datum Elche. Denna ursprungliga plats har avgjorts genom grekerna och sedan ockuperat av kartagerna och romarna . Grekerna Joniska kolonister från achaian staden Helice etablerade sin nya koloni, namnge det Helike omkring 600 f Kr. Den senare kallade staden Ilici och beviljade den status som colonia , efter en kort bysantinska regel goterna tog över, om inrättande av ett biskopssäte.

Elche förlorade vikt under moriska ockupationen, då den flyttades strax norr till dess nuvarande läge. Jakob II av Aragonien tog staden från morerna på 13-talet, under Reconquista . Staden växte under hela den 18: e talet och blev viktigare under 19th century med ankomsten av järnvägen och en blomstrande industriell utveckling av vad som brukade vara den traditionella skoindustrin.

Många arkeologiska fortfarande har hittats i Elche, med stenen byst av Lady of Elche ( Dama de Elche / Dama d'Elx på spanska och valencianska, respektive) är den viktigaste. Detta kan datum från den iberiska perioden (4: e århundradet f Kr). Originalet är i nationella arkeologiska museet i Spanien .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar