Sidor

tisdag 31 maj 2011

Geraardsbergen. (Belgien)

Geraardsbergen ( franska : Grammont ) är en stad och kommun ligger i Denderstreek och i flamländska delen av Ardennerna , de kuperade södra delen av belgiska provinsen Östra Flandern . Kommunen omfattar staden Geraardsbergen korrekt och följande städer:

Goeferdinge , Grimminge , Idegem , Moerbeke , Nederboelare , Nieuwenhove , Onkerzele , Ophasselt , Overboelare , Schendelbeke , Smeerebbe-Vloerzegem , Viane , Waarbeke , Zandbergen och Zarlardinge .

Den 1 januari Geraardsbergen hade 2006 en total befolkning på 31.380. Den totala ytan är 79,71 km ² vilket ger en befolkningstäthet på 394 invånare per km ².
Den nuvarande borgmästaren i Geraardsbergen är Freddy De Chou , från SP-A (socialistiska) partiet.

Geraardsbergen är en av de äldsta städerna i Belgien. Det kom in i existens nära bosättningen av Hunnegem . I 1068 var Geraardsbergen en av de första samhällena i Västeuropa att beviljas stadsrättigheter .

Geraardsbergen förstördes 1381 av Walter IV i Enghien och hans trupper. Legenden berättar att under belägringen folk Geraardsbergen kastade några av deras mat som blev över stadsmuren. Genom detta ville de visa att de hade tillräckligt med mat för att överleva en belägring under lång tid. Denna bravad Trots staden var fortfarande tillfångatagen av Enghien trupper. Denna händelse bor ytterligare i staden. Varje år under Carnaval staden organiserar ovanpå Oudenberg (111) den "krakelingenworp" för att fira denna historiska händelse.
Den 29 maj 1815, strax före slaget vid Waterloo , Wellington och Blücher över de allierade kavalleri här. Drygt 6.000 trupper paraderade på ängar på stranden av Dender mellan Geraardsbergen och Jedeghem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar