Sidor

torsdag 19 maj 2011

Jaraguá Do Sul. (Brasilien)

Jaraguá do Sul är en stad i norra delen av den brasilianska delstaten Santa Catarina .

Staden grundades den 25 juli 1876 av ingenjören och brasilianska armén överste Emílio Carlos Jourdan och hans familj. Staden hette ursprungligen bara Jaraguá, men det var senare omdöpt till Jaraguá do Sul på grund av en stad redan nämnd Jaraguá i Goiás skick.

Det gränsar Campo Alegre och São Bento do Sul i norr, Blumenau , Massaranduba , Pomerode och dos Rio Cedros i söder, Guaramirim , Joinville och Schroeder i öst och Corupá i väster.
Den Itapocu River är inte Jaraguá Sul viktigaste flod, över staden, som Jaraguá River och Itapocuzinho River dess viktigaste bifloder.

Den Klimatet anses tempererat , med en genomsnittlig årlig temperatur runt 21 ° C. I sommar temperaturer överstiger ofta 35 ° C, även om de kan nå 40 ° C i några dagar. Vintern är relativt kallt för brasiliansk standard, med en genomsnittlig lägsta temperatur runt 12 ° C under månaderna juni och juli. Frosts inträffar nästan varje vinter. Zero temperaturer är sällsynta, och att varumärket nåddes sista i dag den 14 juli 2000. Den högsta temperatur som uppmättes var 42,5 ° C den 3 januari 1973. Eftersom den lägsta temperatur inträffade den 19 juli 1975, då termometrar var under -2 ° C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar