Sidor

onsdag 18 maj 2011

Kvinnherad. (Norge)

Kvinnherad är en kommun i länet av Hordaland , Norge. Socken Kvindherred bildades som en kommun den 1 januari 1838. Fjelberg de flesta Varaldsøy och delar av Skånevik samman med Kvinnherad den 1 januari 1965.
Kommunen är den 5: e i storlek i Hordaland . Den största byn är Husnes , med cirka 6.000 personer som bor i eller i närheten av byn.

Kvinnherad ligger i Sunnhordland , sydost om Hardangerfjorden . I den södra delen av Kvinnherad hittar du det typiska fjordlandskapet i västra Norge . De områden som Mauranger och Rosendals sägs ha om den vackraste fjordlandskap av Hardanger som helhet: smala fjordar, vilda vattenfall och Folgefonna - den tredje största glaciär i Norge.

Den fornnordiska formen av namnet var Kvinnaherað . Det första elementet är kanske härstammar från tvinnr som betyder "dubbel" (med hänvisning till de två floderna som rinner genom Rosendal , förvaltningen kommunens centrum). Den sista delen är herað som betyder "distrikt" eller "kommun".

Kommunen Namnet har stavats på flera sätt. Före 1889, hette det skriftliga "Quindherred" och sedan 1.889 till 1.917 var det "Kvinnherred" , och sedan 1918 har det byggts "Kvinnherad" .

Kvinnherad är en populär turism plats och i tillägg till dess landskap, har flera intressanta platser för turister, det Kvinnherad kyrkan , Bondhusbreen , den sjöfart väggmålning i Høylandsbygd och Radiohola att nämna några. Rosendal är det huvudsakliga turistområdet by i området, liksom administrationen kommunens centrum. Den största turistattraktion i Kvinnherad finns också här - det barondömet Rosendal - det enda i sitt slag i Norge. Den barondömet är ett museum, som ger värdefull information om en viktig period av norsk historia - tiden för unionen med Danmark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar