Sidor

söndag 15 maj 2011

Moers. (Tyskland)

Moers är en tysk stad på vänstra stranden av Rhen . Moers tillhör distriktet Wesel. Det är den största staden i Tyskland (och i dagsläget den enda med mer än 100.000 invånare) som varken är en stadsdel, inte heller tar över distriktet ansvar.

Känd tidigast från 1186, hertigdömet Moers var ett självständigt furstendöme i den heliga romerska riket .

Under Åttio-åriga kriget var det växelvis tillfångatagen av spanska och nederländska trupper, eftersom det gränsar den övre fjärdedelen av Geldern . Efter kriget föll den till Maurice av Orange . Eftersom det var skild från holländska republiken av spanska Övre Geldern det inte bli en integrerad del av Republiken, men holländska trupper var stationerade där.
Efter döden av Vilhelm III av Oranien år 1702 det ärvdes av kungen av Preussen . Alla nederländska trupper och tjänstemän fördrevs.

År 1795 var det annekterades av Frankrike. Vid Wienkongressen år 1815 var det tillbaka till Preussen och 1871 blev den en del av Tyska riket .
Ett mål av olja kampanjen av andra världskriget , den Steinkohlenbergwerke ( engelska : kolgruva ) Rheinpreussen syntetisk olja anläggning i Moers var delvis avvecklas efter kriget .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar