Sidor

lördag 21 maj 2011

Molenstede. (Belgien)

Molenstede är en by i belgiska provinsen Vlaams-Brabant och en kommun av Diest .

Molenstede Kommunen ligger i den extrema nordöstra delen av provinsen Vlaams-Brabant . Både provinsen Antwerpen och provinsen Limburg är kortare än fem kilometer från byns centrum.

Här är övergångszonen mellan Zuiderkempen , söder om Antwerpen och Limburg och Hageland , som är längre söderut och österut. Molenstede hör administrativt till staden Diest , som ligger på stranden av Demer . Molenstede själv ligger längs bäcken "Black water", som hör till Demer Basin. Byn ligger vid foten och dels på sluttningarna av berget Blow, och Kalenberg Grasbos.

Molenstede sedan 1977 hör administrativt till Diest , en stad med 22.560 invånare (2004/01/07). Byn är endast försedd med en huvudväg: Nord-Syd kör N127 (Turnhoutsebaan) från Diest till Veerle . Byn har även en liten population (över 3000) men en samlingslokal och en skola.

Den tysta och trädbevuxna karaktär av byn och nära Diest ledde till skapandet av bostadsområden (även kallad en miljon kvartal) i skogarna på södra sluttningar (t.ex. de bostadsområden villaområden Grasbos, Kalenberg och Eikelenberg). I söder och väster om byn under 2005 fortfarande visas olika gårdar, även om de nu inte längre bara om bostadsområden (dessa områden är Ungern Street, Meadow Gäss och Mountain Band). Detta fenomen uppstår på grund av suburbanization antar Diest.

Den 9 september var 2007 invigdes i byn torget en staty skapad av lokala skulptören Peirelinck januari. Dessutom ett rikt föreningsnätverk Molenstede med Yahoo Heemkring Molenstede, volleyboll Molenstede, The Golden Karp Fiske Club, KWB Molenstede, Turn Circle Don Bosco Fotboll VVV, Chiro Molenstede, National Guild, och mycket mer! Kungliga Fanfare St Amand vänner i över hundra år angav tonen. Lokala Heemkring Heemkundig ut en tidskrift "Molenstede i Rampljuset" kallas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar