Sidor

söndag 8 maj 2011

Százhalombatta. (Ungern)

Százhalombatta är en stad i länet Pest , Ungern . Namnet på denna stad i ungerska betyder bokstavligen "Hundra stensättningar" med hänvisning till gravhög fältet i utkanten av staden.

Erkänner det geografiska läget och den fascinerande skönhet i regionen, människor hade grupper bosatte sig redan på detta område fyra tusen år sedan i yngre stenåldern .
På platån sträcker sig över floden Donau i Gamla Stan, bronsåldern byggt befolkningen en jordvall, försvar som säkerställs genom floden i nordöst, den djupa dalen i söder och av en vall i väster. Den jordverk var bebodd i nästan sex hundra år. Lagren av bosättningarna deponeras på varandra nu uppgår till ett djup av upp till sex meter. Detta kallas nu berätta avveckling.

I 7: e-6: e århundradet f.Kr. var den östra delen av Hallstattkulturen som dök upp i regionen. Den begravningsplats för betydande personer från kultur befolkning är begravda i gravhög kyrkogården. Den sex hektar territorium för närvarande fungerar som en arkeologisk park. Det är i denna förhistoriska friluftsmuseum, unik för hela Europa, att 2.700-åriga gravhög grävdes, rekonstruerade och invigdes i april 1998 av Ungerns president, Árpád Göncz . I gravhög, resterna av en krypta kan ses åtföljas av en spektakulär multimedia presentation. Med hjälp av ljud och ljus effekter, kan besökarna bekanta sig med begravningen riten och övertygelser av ERA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar