Sidor

tisdag 17 maj 2011

Tachikawa. ( Japan)

Tachikawa ( 立川市 Tachikawa-shi ? ) är en stad belägen i västra Tokyo , Japan .
Den 1 februari 2010, stad har en uppskattad befolkning på 178.064 och tätheten av 7,303.69 personer per km ² . Den totala ytan är 24,38 km ². Showa Memorial Park , ett expansivt fritid och rekreation som drivs av den nationella regeringen, upptar 1,49 kvadratkilometer mark som tidigare en del av Tachikawa flygbasen i Tachikawa och angränsande Akishima .
Staden grundades den 1 december 1940.

Tachikawa är ca 40 km väster om centrala Tokyo. Kunitachi , Kokubunji och Kodaira är öster om Tachikawa, Higashiyamato och Musashimurayama ligger norr om Tachikawa, Fussa och Akishima väster om Tachikawa, och Hino i söder.

Området runt Tachikawa JR tågstationen har flera stora varuhus, bland Lumine , Isetan och Takashimaya liksom en av de nyaste och största biografer i Tokyo-området. Många restauranger, Izakaya , barer och pubar finns på både norra och södra sidan av stationen. Under senare år har en blomstrande red light district har vuxit fram på södra sidan av stationen. Detta område är tillräckligt stort som många invånare nu hänvisa till det som "mini- Kabukichō "efter den berömda cabaret distriktet Shinjuku . Också ligger nära tågstationen är en stor keirinjou (竞轮场), eller cykel travet, där åskådarna placera satsningar på resultaten av cykel tävlingar, mycket som i hästkapplöpning. Slutligen Honbu av Satojuku, en betydande karate med ursprung i Kyokushinkai ligger på södra sidan av stationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar