Sidor

onsdag 11 maj 2011

Vila Franca De Xira. (Portugal)

Vila Franca de Xira är en kommun i Portugal med en total yta på 317,7 km ² och en befolkning på 133.224 invånare. Beläget på västra stranden av floden Tejo , bara 32 km nordost om den portugisiska huvudstaden Lissabon , Franca de Xira är Vila sägs ha grundats av franska anhängare av Portugals första kung, Afonso Henriques , runt 1200.

Staden är mest känd för sina bull-kör festivaler i juli och oktober. Tjurar föds upp i det salta träskmarkerna i Ribatejo , som också är en betydande grogrund för den magnifika Lusitano hästen, aktad för sina snabba reflexer och manövreringsförmåga.

Ett antal färgglada portugisiska tjurfäktning kostymer är på displayen i det etnografiska museet i stadens tjurfäktningsarena , Praça de Toiros (eller Touros) Palha Blanco. I närheten, stadens Misericordia kyrkan har den slående 18th century azulejos (kakel). Du hittar också det museum neorealismen .

3 km söder om Vila Franca de Xira ligger Lezíria Grande Equestrian Centre, där besökare kan titta på snygga visning av den imponerande Lusitano hästar. Centret arrangerar även typiska tjurfäktning glasögon i sitt utomhus tjurfäktningsarena. Besökare kan rida Lusitano hästar och ta dressyr lektioner på Quinta de São Sebastião, ett spretigt gård i Arruda dos Vinhos , 11 km väster om Vila Franca de Xira.

Kommunen består av 11 församlingar, och ligger i Lissabon District .
Den nuvarande borgmästaren är Maria da Luz Rosinha, valda av socialistpartiet .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar