Sidor

tisdag 21 juni 2011

Braunschweig. (Tyskland)

Braunschweig är en stad med 247.400 personer, ligger i den federala-delstaten Niedersachsen , Tyskland .

Den ligger norr om Harz bergen vid den bortersta farbara punkt i Oker floden, som ansluter till Nordsjön via floderna Aller och Weser .

Kontoren för de tyska federala byrån vid flygolyckor Investigation (BFU) ligger i Braunschweig.

Datum för och omständigheterna av stadens fundament är okända.Traditionen hävdar att Braunschweig skapades genom sammanslagningen av två bosättningar, en som grundades av Bruno II , en Saxon räkna som dog innan 1017 på ena sidan av floden Oker - legenden ger året 861 för stiftelsen - och den andra avveckling av en legendarisk greve Dankward, efter vilken slottet Dankwarderode (Dankward s clearing) , som rekonstruerades i 19th century, heter.Stadens ursprungliga namn Brunswik är en kombination av namnet Bruno och lågtyska Wik , en plats där köpmän utvilad och lagrade sina varor.Stadens namn betyder därför en idealisk rastplats, eftersom det låg en ford över Oker-floden.En annan förklaring till stadens namn är att det kommer från Brand , eller brännande, vilket tyder på en plats som utvecklats efter landskapet rensades genom bränning.Staden nämns första gången i dokument från S: t Magni kyrka från 1031, som ger stadens namn som Brunesguik .

På 12-talet hertig Henrik Lejonet gjorde Braunschweig huvudstad hans tillstånd och byggde katedralen , St Blasius.Han blev så stark att han vågade vägra militärt stöd till kejsaren Fredrik I Barbarossa , som ledde till hans fördömande och falla.

Braunschweig var en medlem av Hansan från 13-talet till mitten av 17-talet. I det 18th århundradet Braunschweig var inte bara en politisk, men också ett kulturellt centrum. Emilia Galotti av Lessing och Goethe : s Faust utfördes för första gången i Braunschweig.
Braunschweig var tidvis en av bostäderna för de styrande i hertigdömet Braunschweig-Lüneburg , som var en delstat av Heliga romerska riket fram till 1806 och Tyska riket från 1871.I slutet av första världskriget hertigdömet blev fristaten Brunswick i Weimarrepubliken .

Under andra världskriget tusentals tvingades Östra arbetare fördes till staden.Under åren 1943-1945 minst 360 barn tas ifrån arbetarna dog i Entbindungsheim für Ostarbeiterinnen .
I andra världskriget var Braunschweig ett delområde Högkvarter (Untergebiet Hauptquartier) av Military District (Wehrkreis) XI.Det var också garnisonen staden den 31: Infanterie Division, som deltog i invasionerna av Polen, Belgien, Frankrike och Ryssland, och var till stor del förstördes under den tyska tillbakadragandet från Ryssland.Staden skadades svårt av anglo-amerikanska antenn attacker.Den flygangreppet på 15 Oktober 1944 förstörde större delen av Altstadt (Gamla stan), som hade den största ensemble korsvirkeshus ram hus i Tyskland, liksom de flesta av kyrkorna.Domkyrkan, som hade omvandlats till en nationell helgedom (tyska: Nationale Weihestätte ) av den nazistiska -regeringen stod stilla.

Efter kriget upphörde Braunschweig att vara ett kapital när delstaten Brunswick upplöstes av de allierade ockupationsmakten myndigheter (de flesta av sina marker ingick i den nybildade delstaten Niedersachsen ).Domkyrkan återställdes till dess funktion som en protestantisk kyrka.Ombyggnaden av staden var avsedd att göra det modernt och bil-orienterad.En liten del av Altstadt överlevde bombningarna och förblir ganska distinkt.Under 1990-talet ansträngningarna ökat för att rekonstruera historiska byggnader som hade förstörts i flygräd.Byggnader som "Alte Waage" (ursprungligen byggd 1534) står nu åter i sin före kriget härlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar