Sidor

tisdag 21 juni 2011

Cabimas. (Venezuela)

Cabimas är en stad vid stranden av Maracaibo sjön i Zulia stat i nordvästra Venezuela .Dess nuvarande befolkning är omkring 200.859 (2005).

Före 1900 var Venezuela kända för att ha kommersiella kvantiteter av petroleum.En stor hitta var "Zumaque 1" väl i 1914,inom Mene Grande, cirka 50 miles (80 km) sydost om Cabimas.Däremot var det utblåsning av Barroso nr 2 väl i Cabimas år 1922 som markerade början på Venezuelas moderna historia som en stor producent.

Cabimas spelar fortfarande en viktig roll i produktionen från landets största oljefält, som ligger runt och under Maracaibosjön .

Men andra områden ökar i betydelse, främst i östra Venezuela.De flesta raffinering i Venezuela sker i raffinaderier utanför Cabimas området.

Staden har en yta på 604 km ² en befolkning på 256.993 invånare och en befolkningstäthet på 425,5 hab / km ².
Dess gränser är: Maracaibosjön i väster, kommunerna Santa Rita och Miranda i norr, delstaten Lara Estado Lara i öster och kommunerna Simón Bolívar och Lagunillas i söder.Dess geografiska läge är 10 ° 28 'lat.N 70 ° 52 'lång.W till 10 ° 19 'lat.N 71 ° 27 'lång.W.

"Cabima" är en aboriginal ord Carib ursprung, det är namnet på ett träd kallas även Copaiba (Copaifera Officiallis) från vilken stam en olja med medicinska egenskaper utvinns, även känd som olja stick .

Cabimas grundades av en grupp Cistercinerordnarna munkar i 1758 som uppdraget Saint Ambrosio Punta de Piedra, som ligger i dagens moderna "La Mision".Vissa arkeologiska har hittats, dock inte en enda vägg överlever.Förekomsten av Cabimas framgår av krönikorna av Venezuelas ärkebiskop Mariano Marti som besökte staden 1771.

Staden växte som en fiskeby i Maracaibosjön-talet fram till upptäckten av olja från Venezuela oljekoncessioner (VOC) med väl Santa Barbara (R2) 1917.Däremot var det väl "Los Barrosos 2" (R4) (1922) varav 100.000 fat blåsa ut nått världens tidningens rubriker.Många oljebolag och arbetstagare från andra delar av Venezuela och utomlands kom till Cabimas, ökar sin befolkning.De flesta utländska personalen var av amerikansk eller holländskt ursprung.La Rosa Oilfield gavs i eftergift av Venezuela president Juan Vicente Gómez .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar