Sidor

söndag 12 juni 2011

Campo Grande. (Brasilien)

Campo Grande ( portugisiska uttal: [kɐpu ɡɾɐdʒi] , Great Field ) är huvudstad i staten i Mato Grosso do Sul i Center-Västra regionen Brasilien . Staden är smeknamnet Cidade Morena ("Brown City" på portugisiska) efter rödbrun färg av regionens mark. Den har en befolkning på 755.107, enligt en 2009 IBGE uppskattning.

Den region där staden ligger fanns tidigare en waypoint för resenärer som ville gå från São Paulo eller Minas Gerais till norra Mato Grosso landvägen. I början av 1900-talet en järnväg blev klar ansluter Campo Grande till Corumbá på bolivianska gränsen, och att Bauru , São Paulo. Även i början av 20-talet, Västra brasilianska Arméstaben var etablerad i Campo Grande, vilket gör det till en viktig militär centrum.

Med en befolkningsökning från 140.000 personer 1970 till 750.000 personer under 2008, Grande är Campo den tredje största urbana centret i centrala och västra regionen, och den 23: e största staden i landet .

År 1977 staten Mato Grosso delades i två, och Campo Grande blev huvudstad i den nya staten Mato Grosso do Sul , som omfattar södra delen av den förra staten. Vid det laget hade Grande Campo överträffat länge den senare huvudstad Cuiabá i befolkningen, vilket är ovanligt i Brasilien, där de flesta huvudstäder är också staternas största städer.

Today, stad har sin egen kultur, som är en blandning av flera etniska grupper, främst invandrare från japanska ön Okinawa afro-brasilianare , Mellanöstern ,
Armenien , Portugal , Tyskland , Italien , Spanien och Paraguay ., och vita brasilianare från den brasilianska södra och sydöstra regionerna, och inhemska .
Dess Campo Grande International Airport ansluter den till många brasilianska städer och driver även en del internationella flygningar. Staden är hem för federala universitetet i Mato Grosso do Sul , och tre andra universitet.

Campo Grande började som en liten by grundades 1877 av bönder José Antonio Pereira och Manoel Vieira de Sousa (aka Manoel Oliverio), som kom från Minas Gerais strax efter slutet på kriget i trippelalliansen . De grundade byn, kända vid den tidpunkt som Santo Antonio de Campo Grande, nära Serra de Maracaju klippor, vid sammanflödet av två strömmar som heter Prosa och Segredo (portugisiska för "samtal" och "hemlighet" respektive), vars kurser nu sammanfaller med två av stadens viktigaste vägar. I slutet av 1877, grundare byggde byns första kyrka. Den grovriktas hus bildas den första gatan, så kallade Rua Velha (Old Street), idag Rua 26 de Agosto (26 augusti Street). Denna gata slutade där i dag finner man en ruta för att hedra de invandrare som senare kom till staden.

Staden började utvecklas relativt snabbt på grund av dess privilegierade klimat och läge. Dessa faktorer drog folk från andra regioner i landet, särskilt den södra, sydöstra och nordöstra regioner. Uppgörelsen blev officiellt erkänd som en kommun av staten regeringen den 26 augusti 1899 och döptes Campo Grande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar