Sidor

onsdag 29 juni 2011

Heist-op-den-berg. (Belgien)

Heist-op-den-Berg är en kommun som ligger i belgiska provinsen Antwerpen . Kommunen består av byarna Booischot (inklusive byn Pijpelheide ), Hallaar , Heist-op-den-Berg korrekt (inklusive byar: Heist-Goor , Heist-Station , Zonderschot , Heist-Centrum , och Bruggeneinde, Itegem , Schriek och Wiekevorst .

Den 48-meter höga berg som Heist senare skulle byggas (därav adjungerad namnet op-den-Berg som betyder "på kullen") bildades i början av istiden . Som kan uppskattas från de artefakter som visas på regional museet på stadens största torg, var detta område redan befolkat under förhistorisk tid. Strax efter romarna gav detta land till de invaderande germanska folken i 3: e och 4: e århundradet, kristnande följde. Byn Itegem, ligger precis vid Nete floden , var troligen den första byn som ska grundas, vilket föreslagits av ett dokument från år 976. Kapell i Hallaar och Itegem byggdes på 12-talet. Detta talet markerade också början av hertigdömet Brabant , som hela detta område var en del.

Omkring år 1200 var en militär fästning byggdes på den aktuella platsen för Ter Laken slottet, på Booischot territorium. Schriek, som grundades 1125, fick ett eget kapell i 1260 medan de viktigaste kyrkan i Heist byggdes 1340. Dessa två religiösa byggnader var starkt skadad under religionskrigen omkring 1600. Under större delen av medeltiden var jordbruket driver ekonomin och flera stora jordbruk domäner byggdes, varav några fortfarande existera idag ( t ex , Wimpelhoeve i Wiekevorst, spår av som daterar från 12-talet, och Pandoerenhoeve i Schriek, med anor från 1624 ). Under 17 och 18-talet blev den mirakulösa trä staty av jungfru och barn i Hallaar kyrkan ett föremål för vallfärd .

Den nuvarande rådhuset byggdes 1844, fjorton år efter grundandet av Belgien som ett självständigt land. Idag är staden främst ett bostads-centrum, som erbjuder tjänster till omgivande samhällen.

Den historiska hjärtat av staden är kyrkan torget ( Kerkplein ), där en av stadens många gamla vatten pumpar kan ses och där ett tåg museum ( Treinmuseum ) och ett regionalt jordbruk museum ( Heemmuseum ) kan besökas.

En gammal väderkvarn , den sista i Mechelen området, kyrkor och kapell och gårdar, många med sina ursprungliga vattenpumpar, prick i landskapet runt staden.
Heist-op-den-Berg (särskilt Itegem) finns också flera slott, varav de flesta är privatägda och därför inte öppna för allmänheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar