Sidor

måndag 20 juni 2011

Kensington. (England)

Kensington är ett distrikt i västra och centrala London , England inom stadsdelen Kensington och Chelsea .

Ett rikt och tätt befolkat område, är dess kommersiella hjärtat Kensington High Street och den innehåller den välkända museum stadsdelen South Kensington .
I norr är Kensington gränsar till Notting Hill , i öster av Brompton och Knightsbridge , i söder, med Chelsea och Earls Court , och i väster, genom Hammersmith och Shepherds Bush .

Herrgården i Kensington, Middlesex , beviljades av William I av England till Geoffrey de Montbray eller Mowbray, biskop i Coutances, en av hans inre krets av rådgivare och en av de rikaste männen i post-Conquest England.Han i sin tur beviljade hyresrätt i Kensington till sin vasall Aubrey de Vere Jag , som höll herrgården i 1086, enligt domedagsboken .Biskopen arvinge, Robert de Mowbray, gjorde uppror mot William Rufus och hans stora baronvärdighet förklarades förverkad. Aubrey de Vere Jag hade sin tid omvandlas till en hyresrätt chefredaktör, hålla Kensington efter 1095 direkt av kronan.

Han beviljades mark och kyrkan där för att Abingdon Abbey på dödsbädd begäran av hans unga äldste son, Geoffrey.Som Veres blev Earls av Oxford, sin gård i Kensington kom att bli känd som Earls Court, medan Abingdon landar kallades Abbots Kensington och kyrkan St Mary Abbots .

2 kommentarer: