Sidor

tisdag 7 juni 2011

Kingston Upon Thames.

Kingston upon Thames är den huvudsakliga lösning av Royal Borough of Kingston upon Thames i sydvästra London . Det var den gamla köpingen där Saxon kungar kröntes och är nu en förort som ligger 10 miles (16,1 km) sydväst om Charing Cross . Det är en av de stora metropolerna som identifierats i London Plan

I 838 var det stylat Kyningestun illa lokus famosa . I Old English , tun , ton eller don betydde bondgård - så namnet Kingston kan ha varit tänkt att betyda gården av kungarna . Sju Saxon kungar traditionellt sägs ha krönts i Kingston, sittande på en stor sten - The Coronation Stone - som står utanför Guildhall. Det finns en lokal tradition som dessa Saxon kröningar gav Kingston sitt namn, men protokollen från 838 råd motbevisa detta.

Kingston upon Thames visas i domedagsboken av 1086 som Chingestone och Chingetun (e) .

För mycket av 20-talet var Kingston en stor militärflygplan tillverkning centrum som specialiserat sig på stridsflygplan - först med Sopwith Aviation , HG Hawker Engineering, senare Hawker Aircraft , Hawker Siddeley och så småningom British Aerospace . Den legendariska Sopwith Camel , Hawker Fury , Hurricane , Hunter och Harrier var alla konstruerats och byggts i staden och exempel på alla dessa flygplan kan idag ses på närliggande Brooklands Museum i Weybridge. Välkända luftfart personligheter Sydney Camm , Harry Hawker och Tommy Sopwith var ansvariga för mycket av Kingston prestationer inom luftfarten. British Aerospace stängdes slutligen den nedre Ham Road fabriken år 1992 en del av sajten senare ombyggnad av bostäder, flodstranden del av webbplatsen är fortfarande som en samlingslokal och sportanläggning. Den tillväxt och utveckling av Kingston Polytechnic och dess omvandling till Kingston University har gjort Kingston en universitetsstad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar