Sidor

lördag 4 juni 2011

Mountain View. (Kalifornien)

Mountain View är en stad i Santa Clara County , i San Francisco Bay Area i Kalifornien . Det är döpt efter dess syn på de Santa Cruz Mountains .

Staden delar sina gränser med städerna Palo Alto , Los Altos och Sunnyvale , liksom Moffett Federal Airfield och San Francisco Bay . Från och med 2010 folkräkning, staden hade en total befolkning på 74.066.

Beläget i Silicon Valley , Mountain View är hem för många högteknologiska företag. År 1956, Shockley Semiconductor Laboratory det första företaget att utveckla kisel enheter i halvledare vad som kom att kallas Silicon Valley, var, med säte i staden med William Shockley . Idag, av de största teknikföretagen i världen är många huvudkontor i staden, inklusive Fortune 1000- företag Google , Symantec , och Intuit .

Den mexikanska land bevilja Rancho Pastoria de las Borregas gavs 1842 av Alta California guvernör Juan Alvarado till Francisco Estrada. Detta bidrag senare vidare till Mariano Castro, som sålde hälften av marken till Martin Murphy, Jr småningom, tidigare mark bevilja blev städerna Mountain View och Sunnyvale .
Mountain View hade sin början i slutet av 19th century som en diligens rastplats mellan San Francisco och San Jose . Incorporated den 7 november 1902, stadens tidiga tillväxten var det på grund av jordbruket, som förblev basnäring i mitten av 20-talet. Efter andra världskriget , befolkning växte kraftigt med utvecklingen av flyg-och elektronikindustrin.

Mellan 1950 och 1960, befolkning växte från 6.563 till 30.889, en ökning med 370,7%.
Idag är högteknologiska grundval av den lokala ekonomin och det finns få lämningar av jordbruks förflutna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar