Sidor

onsdag 22 juni 2011

Otsu, Shiga. (Japan)

Otsu ( 大津市 Otsu-shi ? ) är huvudstad staden i Shiga , Japan .

Staden grundades den 1 oktober 1898. Per den 1 oktober 2010, har staden en uppskattad befolkning på 338.629 med en genomsnittlig ålder av 40,7 år (15,42% av dem är under 15 och 16,81% är över 65) och en befolkningstäthet på 905,28 personer per km ² . Den totala ytan är 374,06 km ².

Under åren 667 till 672, den Omi Otsu slott grundades av kejsaren Tenji . Den Jinshin kriget ödelade Otsu, men en ny huvudstad Heian-kyo (numera Kyoto ) inrättades den omedelbara omgivningen i 794, och Otsu upplivades lika viktigt trafiken punkt och en satellit stad huvudstaden. I den 12: e århundradet, slaget vid Awazu inträffade i södra Otsu, då Kiso Yoshinaka dödades.

Den 11 maj 1891 i Otsu händelsen , ett misslyckat lönnmord försök Tsarevichen Nicholas Aleksandrovitj av Ryssland (senare tsar Nikolaj II inträffade).
Lake Biwa , den största sjön i Japan , är i centrum av länet och är också ett område av stor betydelse för den japanska turismen industrin. Natursköna platser i Otsu har varit känd som The Åtta Visningar av Omi och lockade litterära män som Matsuo Basho . Sightseeingturer brukar ta upp till flera timmar och turister får möjlighet att simma och ta långa promenader runt om i regionen. Lake Biwa är också en berömd strand plats på sommaren. Staden har en årlig linjelopp uppkallad efter sjön: det Lake Biwa Marathon .

Byggd under 1890-talet och senare expanderade under Taisho perioden , den Lake Biwa Canal spelat en viktig roll i anslutning Otsu och den närliggande staden Kyoto , underlätta vatten-och passagerartransport och samtidigt ge elektrisk energi för att driva Japans första spårvagn tjänster järnvägen.
Den 20 mars 2006 staden Shiga , i Shiga District upphört att existera efter sammanslagning till Otsu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar