Sidor

onsdag 15 juni 2011

Raamsdonkveer. (Nederländerna)

Raamsdonksveer (Veer: Ut fer) är en stad i den nederländska staden Geertruidenberg , provinsen Noord-Brabant , på östra sidan av Donge Geertruidenberg mittemot staden. Det är ett regionalt centrum för handel och industri.

Raamsdonksveer mellan Oosterhout och Hank . I närheten kärnor Oosterhout , Geertruidenberg , Raamsdonk och Hank . Närmaste större stad i Breda .

Den utvecklades i kommunen Raamsdonk två kärnor: Raamsdonk-by och Raamsdonksveer. Raamsdonk-by utvecklades som en jordbruksprodukt orienterad by, medan Raamsdonksveer, som ligger på stranden av Gamla Maasje senare Bergsche Maas , är mer utvecklad som en plats för fiskare, skeppare, invalla och polder arbetstagare och arbetstagare pilot val.

Byggandet av motorvägen Paris-Amsterdam under Napoleon ( 1811 - 1 812 ) kom Raamsdonksveer revitalisering. I 1840 , fanns det emellertid redan 1.856 människor. De troende gick till kyrkan i Geertruidenberg eller Raamsdonk.

År 1843 de avstyckades från Raamsdonk och grundade sin egen församling, tillägnad Vår Fru Marie . Inledningsvis är det deltagit i ett skjul på Blacksmith slut tillfredsställande, och med tanke på dess närhet till fästningen Geertruidenberg och de kvarvarande LUNET den Donge , ingen sten hus i skottlinjen byggnad skulle kunna vara, skulle dessa att fälla någon stenmurar tillhandahållas. Därför så småningom en ny kyrka. Denna kyrka, ett verk av Carl Weber , invigdes 1864 och ytterligare utvidgades 1893 .

Den andra världskriget och översvämningen av 1953 har en hel del skada. Tornet av församlingskyrkan den 31 oktober 1944 uppblåst av ockupationsstyrkorna, inklusive kyrkan var helt förstörd. Statyn av Maria sparades och placeras i en nödsituation kyrka av material från den gamla kyrkan byggdes. I 1957 en ny kyrka skulle kunna tas i drift.

Var också i 1878 grundade en reformert församling. I 1880 var kyrkan färdig.
Raamsdonksveer bosatte sig i både Sisters of Schijndel som bröderna av Tilburg . Systrarna skötte utbildning för flickor och ledde St Therese Hospital, som i slutändan flyttades till Oosterhout. De tog också hand om de äldre. Bröderna tog hand om utbildningen av pojkar, men kvar i 1956 på grund av bristande yrken.
Tack vare den industriella utvecklingen i De Dombosch och sysselsättningen Raamsdonksveer kom tillbaka till full blom.

Sevärdheter:
National Automobile Museum (fram till utgången 1980 i Leidschendam ). Detta museum har flyttat till Haag , där i 2010 som Louwman Museum öppnas på nytt.

Vattentorn i 1925 av Hendrik Sangster .

Mjölkvarn den outtröttlige 1890.

Den LUNET Donge den stenen är belagd med en Lunette på högra stranden av Donge ligger och byggt i 1833 - 1839 . Den innehåller bunkrar , en bombsäkert baracker och ett gevär galleri. Det var under belgiska utbrytning kriget byggdes som en del av befästningar Geertruidenberg. • Lunette omfattade väg Gorinchem-Breda och ett lås i Donge.

Den reformerta kyrkan i Emmastraat 13 datum 1880 och byggdes i eklektisk stil med nygotiska inslag. Arkitekt C. Seters . Kyrkan har ett torn. Interiören förnyades 1972 och slottet i 1996 .

Den reformerta kyrkan i Maasdijk 14 är från 1941 och är efterföljaren till en 1894 kyrka som byggdes 1940 förstördes av kriget. Anmärkningsvärt är det faktum att, trots ockupation, en Davidsstjärna det runda fönstret på fasaden kan i ses. Arkitekt var Plooij BW .

Den Our Lady of Marie kyrkaThe Great Kerkstraat 1, 1957 , av Kees de Bever . Det är ett parhus tegelkyrka med åttakantiga torn. Kyrkan har en staty av Maria att förstörelsen av den ursprungliga kyrkan intakt ur spillrorna uppstod. Det är en stor kyrka med en attraktiv design, som idag, dock på gudstjänst har delvis dragits tillbaka.

Den pumpstation vid Oosterhoutseweg 79, med chaufför hem från 1901 . Denna pumpning är avsett fribord av Dong poldrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar