Sidor

lördag 4 juni 2011

Schifflange. (Luxemburg)

Schifflange ( Luxemburg : Schëffleng , tyska : Schifflingen ) är en kommun och stad i sydvästra Luxemburg . Det är en del av kantonen Esch-sur-Alzette , som är en del av i Luxemburg .

Från och med 2005 , staden Schifflange, som ligger i västra delen av kommunen, har en befolkning på 7.849.

Schifflange bildades den 15 augusti 1876, då den var fristående från kommunen Esch-sur-Alzette . Lagen utgör Schifflange var vidare den 6 juli 1876.

Schifflange var födelseplatsen för ATP-touren tennis spelare Gilles Müller och två av Luxemburgs sex ledamöter av Europaparlamentet : Astrid Lulling och Jean SPAUTZ .

En stålverk i Schifflange grundades 1871 av Metz familjen som Usine METZ (Esch-Schifflange) , stålverk blev en del av ARBED 1911. På 1980-talet anläggningen omvandlades till stränggjutning av algblomningar , sedan på 90-talet en ugn installerad elektrisk.

År 1994 fusionerades företaget med det belgiska företaget Métallurgique et Minière de Rodange-Athus (MMRA) bildar ARES ( Aciéries Rodange Esch-Schifflange ). I det första årtiondet av det 21-talet ägandet övergått från Arcelor till ArcelorMittal , under 2008 blev ArcelorMittal Rodange och Schifflange SA tillsammans med fabriken i Rodange .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar