Sidor

tisdag 26 juli 2011

Faro. (Portugal)

Faro är den största staden i Algarve i Portugal. Staden hade 2004 totalt 57 679 invånare.

Staden har ett universitet (Algarves universitet), en internationell flygplats (Faro flygplats), en hamn, en marina, en järnvägsstation och fullständiga interregionala busslinjer.
Stadens idrottssanläggning, Estádio Algarve, med plats för 30 000 åskådare, delas av Faro och grannstaden Loulé. Arenan var en av arenorna som användes under Fotbolls-EM 2004.

Faro är platsen för Ria Formosalagunen, ett naturreservat på över 170 kvadratkilometer och rastplats för hundratals olika fågelarter under våren och höstens flyttider. Stranden ligger omkring sju kilometer från staden.

Även om de flesta tror att Algarve är ett soligt område året om, har den fyra väldefinierade säsonger med olika temperaturer och nederbörd. Regionen är oftast den varmaste i det portugisiska fastlandet. Den lägsta temperaturen på vintern är inte under 0ºC, och de varmaste dagarna under sommaren kan mäta upp till 40ºC. Det varma klimatet, stränderna och solen, gör Faros distrikt till en populär turistplats. Omkring 5 miljoner om året, inkluderat inrikesturister från Portugal och andra europeiska länder, som Storbritannien, Irland, Skandinavien, Nederländerna och Tyskland, flög till Algarve mellan maj och september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar