Sidor

måndag 25 juli 2011

Horley.(England)

Horley är en stad i Surrey , England , som ligger söder om tvillingstäderna Reigate och Redhill , och norr om Gatwick flygplats och Crawley .

Med snabba förbindelser med tåg till London från Horley järnvägsstationen , har det blivit populärt med pendlare på senare år.

Den Horley Master Plan, som godkändes av Reigate & Banstead kommunfullmäktige i februari 2005, kommer att se nästan 2600 nya bostäder, som byggdes av Wates och Martin Grant hem.

Detta har orsakat mycket kontrovers som området byggs på är ett grönt -band och är benägen att översvämningar.

Det finns också ofta torka på sommaren så att tillräcklig spridning av vattentäkter är också diskutabelt.

I det förflutna Weald var en tätt skog och sanka området. Under Saxon gånger kom Manor i Horley under kontroll av den benediktinska klostret St Peter på Chertsey . The Manor skickas till Henrik VIII på upplösningen av kloster i 1539 och bytte ägare flera gånger under de kommande sextio åren.

I 1602 blev det tillhör Kristi Hospital i London och den ursprungliga kartan över gården är nu hålls i Guildhall i London City . Detta visar att Horley bestod av tre byar runt en stor öppen gemensam. En var runt området upptas av St Bartholomew 's Church och Six Bells pub, en annan av floden Mole och den tredje i Horley Row där några av Horley äldsta byggnader kan fortfarande ses.
Den gemensamma var inneslutna i 1816, var nya vägar som och den mellanliggande marken såldes.

År 1809 och senare i 1816, två turnpikes infördes för att möjliggöra drift av reguljär buss från London till Brighton . Den järnvägen lades år 1841 och en station byggdes i staden. Från detta läge, och från den dagen, växte Horley i långsam takt fram till 1950. Sedan dess befolkning har fördubblats.

Till sydost är igenväxt men välbevarade platsen Thunderfield slott , en tolfte århundradet ring och Bailey slott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar