Sidor

torsdag 7 juli 2011

Lindenfels. (Tyskland)

Lindenfels är en stad i Bergstraße distriktet i Hessen , Tyskland .

Den klimatiska spa, även känd som "Pearl i Odenwald", ligger i Odenwald i södra Hessen och ligger inbäddat i ett bergslandskap med en hel del skogsmark.

Lindenfels gränsar i norr på de samhällen av Modautal och Fischbachtal (båda i Darmstadt-Dieburg ), i nordost om gemenskap Fränkisch-Crumbach , i öster på gemenskap Reichelsheim (både i Odenwaldkreis ), i söder på den gemenskap av Fürth , och i väster om gemenskap Lautertal .

Lindenfels har perifera centra som heter Eulsbach, Glattbach, Kolmbach, Schlierbach, Seidenbuch, Winkel och Winterkasten.

I 1123 hade Lindenfels sitt första dokumentären nämner som ett innehav av Lorsch Abbey . Efter det tillhörde staden för nästan 600 år att Electoral Pfalz . I 1336, kejsaren Ludwig IV beviljade Lindenfels stan och rättigheter marknaden.

År 1802, efter val-Pfalz: s undergång, passerade Lindenfels till Storhertigdömet Hessen och var från 1821 till 1832 säte för Landratsbezirk av Lindenfels. Senare, från 1852 till 1874 var det säte för Lindenfels distriktet.

Efter andra världskriget slutade i maj 1945 fann Lindenfels sig i den amerikanska ockupationszonen. Den amerikanska militära administrationen byggt ett fördrivna personer läger till hus fördrivna judarna . Lägret upplöstes 1948.
Beteckningen heilklimatischer Kurort ("klimatiska spa") beviljades Lindenfels 1969.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar