Sidor

tisdag 26 juli 2011

Saint-brieuc. (Frankrike)

Saint-Brieuc Breton : Sant-Brieg , Gallo : Saent-Berioec ) är en kommun i Côtes-d'Armor avdelningen i Bretagne i nordvästra Frankrike.

Saint-Brieuc är döpt efter en walesisk munk Brioc , som evangeliserade regionen i 6: e-talet och etablerade en retorik där. Bro Sant-Brieg/Pays de Saint-Brieuc , en av de nio traditionella biskopsstolarna i Bretagne som har använts som administrativa områden innan den franska revolutionen , döpt efter Saint-Brieuc.

Saint-Brieuc är en av de städer i Europa som är värd för IE Honors Program. .
Den kyrkogården i Saint Michel innehåller gravar av flera anmärkningsvärda bretagnare, och skulpturer av Paul Le Goff och Jean Boucher . Utanför muren är Armel Beaufils : s staty av Anatole Le Braz . Le Goff, som dödades med sina två bröder i första världskriget, är också firas på en gata och med hans stora skulpturala verk La forme se dégageant de la matière i centrala trädgårdar, som också innehåller en minnesmärke till honom av Jules-Charles Le Bozec och arbete Francis Renaud .

Staden St Brieux i Saskatchewan, Kanada är uppkallad efter Saint-Brieuc i Bretagne. Den grundades av invandrare från denna region i Bretagne. Det avgjordes i början av 1900-talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar