Sidor

söndag 24 juli 2011

Torres Vedras. (Lissabon)

Torres Vedras Comipa är en stad portugisisk i Lissabon distrikt , region Central- sub-regionen och väst , med omkring 22.600 invånare.

Det är hem till den största kommunen i distriktet i Lissabon med 405,89 km ² och 77.556 invånare (2008), indelade i 20 församlingar .

Kommunen gränsar i norr av kommunen Lourinhã , nordost genom Cadaval , öster Swindon , söder om Sobral de Monte Agraço och Mafra och västkusten är Atlanten . Torres Vedras upphöjdes till en stad den 2 mars i 1979 .

Avstånd på cirka 41 km nordväst om Lissabon .

Kommun Torres Vedras administreras av ett kommunfullmäktige som består av nio stadsfullmäktigar. Det finns en kommunfullmäktige , som är kommunens lagstiftande organ, bestående av 47 medlemmar (varav 27 väljs direkt).
Befattningen som borgmästare är för närvarande ockuperat av Carlos Manuel Miguel Soares valdes i kommunalvalet 2009 det socialdemokratiska partiet , med en absolut majoritet i rådet kammaren (6). Det finns tre av rådets medlemmar väljs av folket första koalitionen ( PSD / CDS-PP ).

I kommunfullmäktige partiet är återigen den mest representerade det socialdemokratiska partiet med 16 invalda och 16 ordförande Parish nämnder (absolut majoritet), följt av Människan i koalitionen (PSD / CDS-PP) (9 - där CDS-PP, 2) och CDU (2, 1). Det finns också en vice ordförande i församlingen av Ponte do Rol, valda av en oberoende rörlighet för medborgarna (Tillsammans för Ponte do Rol). Ordföranden i kommunfullmäktige är Alberto Avelino Manuel PS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar