Sidor

fredag 26 augusti 2011

Aveiro. (Portugal)

Aveiro ( portugisiska uttal: [ɐvɐjɾu] ) är en stad i Aveiro kommun i Portugal , med en total yta på 199,9 km ², en total befolkning på 73.559 invånare och 59.860 väljare (2006).

Det är den näst folkrikaste stad i Centro Region i Portugal, efter Coimbra . Men staden Aveiro tillsammans med angränsande Ílhavo , gör en storstadsregion som har en befolkning på 113.908 invånare, vilket gör det en av de viktigaste av befolkningstätheten i Centro regionen.

Den municipalityis består av 14 församlingar ( freguesias ), och är beläget i Aveiro distriktet och chefen staden Baixo Vouga . Den nuvarande borgmästaren är Elio Manuel Delgado da Maia, som valts av en koalition mellan det socialdemokratiska partiet och den demokratiska sociala centret .

Stad Information:

Sätet för kommunen är staden Aveiro, med cirka 67.003 invånare i 5 urbana staden (Cidade) församlingar. Ligger på stranden av Atlanten är Aveiro en industristad med en viktig hamnstad . Staden Aveiro är också huvudstad i distriktet Aveiro , och den största staden i Baixo Vouga interkommunala gemenskap delregion.

Turism:

Det finns flera sevärdheter i staden Aveiro, inklusive katedraler, kanaler och stränderna av halvön de São Jacinto. Sevärdheter i närheten av Aveiro inkluderar Ílhavo Ceramica de Vista Alegre och stränderna Barra, Costa Nova do Prado och Gafanha da Nazare .

Historia:

Staden går tillbaka åtminstone till den 10: e-talet då det var känt genom sin första latinska namn Alavarium , bokstavligen, "en samlingsplats eller bevara av fåglar." Den morerna invaderade och sedan höll den fram till 11-talet, varefter det blev populärt med portugisiska kungligheter. Under vintern 1575, stängt en fruktansvärd storm infarten till dess hamn, slutar en blomstrande handel med metaller och kakel . Samma stormen skapade också ett rev dammen vid Atlanten .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar