Sidor

lördag 27 augusti 2011

Diepholz. (Tyskland)

Diepholz är ett distrikt i Niedersachsen , Tyskland . Det avgränsas av (från nordost och medurs) distrikten Verden , Nienburg , Minden-Lübbecke (i Nordrhein-Westfalen ), Osnabrück , Vechta och Oldenburg , och genom städerna Delmenhorst och Bremen . Den största staden är Stuhr .

Historia:

Från 12-talet till 1585 Diepholz var ett län i Tysk-romerska riket . I början av 16-talet var det stort tryck från de mäktiga hertigdömet Braunschweig-Lüneburg , som försökte att annektera de mindre staterna. Genom att bilda en allians med angränsande län Hoya och ber om hjälp från kejsaren själv staten Diepholz lyckades överleva några fler decennier. I 1585 den styrande familjen dog ut, och Diepholz slutligen annekterades av Brunswick-Lüneburg.

År 1932 var stadsdelen Grafschaft Diepholz (län Diepholz) som fastställts genom en sammanslagning av distrikten Diepholz och Sulingen. Den tidigare distriktet Diepholz var ungefär identisk med den medeltida staten medan Sulingen distriktet hade varit en del av länet av Hoya.
Den nuvarande stadsdelen Diepholz bildades 1977 genom en sammanslagning av de tidigare distrikten Grafschaft Diepholz (län Diepholz) och Grafschaft Hoya (län Hoya).

Geografi:

Distriktet sträcker sig från södra utkanten av Bremen gränsen till Nordrhein-Westfalen. I söder finns Dümmer , en sjö med en yta på 16 km ², som är omgiven av kärr. Många sällsynta fågelarter häckar i vassen runt sjön. Den norra delarna av området är ockuperat av skogar och jordbruksmark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar