Sidor

söndag 14 augusti 2011

Grand Rapids, Michigan. (USA)

Grand Rapids är en stad i den amerikanska delstaten i Michigan . Staden ligger vid Grand River cirka 40 miles öster om Lake Michigan . Som av 2010 folkräkningen var staden befolkningen 188.040.

Under 2010 har Grand Rapids storstadsområdet hade en befolkning på 774.160 och ett kombinerat statistiska område , Rapids Muskegon-Holland Grand, befolkning på 1.321.557. Det är residensstad i Kent County , Michigan, näst största staden i Michigan (efter Detroit ), och den största staden i västra Michigan .

Grand Rapids är hem för fem av världens ledande företag kontorsmöbler och är smeknamnet "Furniture City". Staden och omgivande samhällen är ekonomiskt olika, och bidrar starkt till sjukvård , fordons- , flyg, och konsumtionsvaror tillverkningsindustri, bland annat.

Över 2.000 år sedan, människor i samband med Hopewell kultur ockuperade Grand River Valley. Runt AD 1700, den Ottawa indianerna flyttade in i området och grundade flera byar längs Grand River .

The Grand Rapids området var första som sattes av européer nära början av 19th century av missionärer och handlare päls . De bodde i allmänhet i rimlig fred vid sidan av Ottawa- stammar, med vilka de handlade sina europeiska metall-och textila produkter för päls skinn. Josef och Madeline La Framboise etablerade den första indiska / Europeiska handelsstation i West Michigan , och i nuvarande Grand Rapids, på stranden av Grand River nära vad som nu är Ada . Efter makens död år 1806 genomförde Madeline La Framboise på, expanderande inlägg päls handel i väster och norr. La Framboise, vars härkomst var en blandning av franska och indiska, fusionerades senare hennes framgångsrika operationer med den amerikanska Fur Company . Hon gick i pension vid 41 år, till Mackinac Island . Den första permanenta vita nybyggare i Grand Rapids området var en baptistisk präst vid namn Isaac McCoy som kom 1825.

I 1826 Detroit-födda Louis Campau , den officiella grundaren av Grand Rapids, byggde sin stuga, handelsplats och smedja på den östra stranden av Grand River nära forsen. Campau återvände till Detroit , sedan kom tillbaka ett år senare med sin fru och $ 5.000 av handelsvaror handla med de infödda stammarna. År 1831 den federala undersökning av Northwest territorium nått Grand River och sätta gränser för Kent County, uppkallad efter framstående New York-juristen James Kent . Campau blev kanske den viktigaste nybyggare när, i 1831 köpte han 72 tunnland (291 tusen m²) av vad som nu är hela centrala affärsdistriktet i Grand Rapids. Han köpte den från den federala regeringen för $ 90 och heter hans tarmkanalen Grand Rapids. Rival Lucius Lyon , som köpte resten av förstklassig mark, kallade hans byn av Kent. Yankee invandrare och andra började invandrande från New York och New England på 1830-talet.

I 1836 John Ball , som representerar en grupp av New York mark spekulanter, förbi Detroit för ett bättre avtal i Grand Rapids. Ball förklarade Grand River Valley "det förlovade landet, eller åtminstone den mest lovande för min verksamhet."

Genom 1838 hade uppgörelsen ingår själv som en by, och omfattade en yta på cirka tre fjärdedelar av en mile (1 km). Den första formella folkräkningen skedde år 1845, som tillkännagav en befolkning på 1510 och spelade in ett område på fyra kvadrat miles. Staden Grand Rapids inkorporerades April 2, 1850 och officiellt skapades den 1 maj 1850, då byn Grand Rapids röstat för att acceptera den föreslagna stadsprivilegier. Befolkningen på tiden var 2686. Genom 1857 uppgick staden Grand Rapids "gräns 10,5 kvadrat miles (27 km ²).
År 1880 var landets första vattenkraftverk generator till användning på stadens västra sida.

Grand Rapids var en tidig deltagare i bilindustrin , som fungerar som hem till Austin Automobile Company från 1901 till 1921.
År 1945 blev Grand Rapids den första staden i USA att lägga fluor till dricksvatten.

Downtown Grand Rapids används som värd för fyra varuhus: Herpolsheimer s ( Lazarus 1987), Jacobsons , Steketee s (grundat 1862) och Würzburg-talet. Som de flesta centrala regionala varuhus, led de av samma öde av sjunkande försäljning, orsakade stor del av flygningen till förorterna, och konsolidering under 1980 och 1990.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar