Sidor

torsdag 25 augusti 2011

Itegem. (Belgien)

Itegem är en by i den belgiska provinsen Antwerpen och ett distrikt i Heist-op-den-Berg . Byn ligger på Grote Nete .

Historia
Det första omnämnandet av platsen är från 976 . Enligt ett dokument från kejsar Otto II var klostret St Bavo den 19 januari 976 ägs av Noorderwijk och Itegem (i Fylke Taxandria ) förringa den ädla Folgbert och Reginswinde i utbyte för villa Holthem ( Sint-Lievens-Houtem ) .

Namnet kommer från Itegem Idingehem (hem Ido). Fram till franska revolutionen var en stor del av den nuvarande territorium Itegem i en liten enklav av härligheten Mechelen .

Resten tillhörde hertigdömet Brabant .
Under den franska perioden blev en självständig kommun Itegem på avdelningen Néthen Två . Den östra området, på andra sidan av Grote Nete, var tidigare jordbruk hamleten Bernum och var en av de sju heerdgangen av Heist. Detta område var 1876 då Itegem bifogas.
I 1976 firade 1000-åriga historia i byn med olika festligheter. År 1977, när den kommunala omorganisationen Itegem i Heist-op-den-Berg till.

Sevärdheter
Saint Guibertuskerk har en anmärkningsvärd " lykta "i 43m högt torn. Tornet har bevarats från den 17: e talet var kyrkan själv byggdes sent 18th century och förstorade i det 19th århundradet.
Den Heest Farm, en skyddad gård vars historia i förväg till den 18th century
Gården i Schoolstraat 20, en nyklassicistisk herrgård i 1853, är skyddat som ett monument.

En mekanisk fräsning av 1931.
Resterna av den tidigare vallgrav Ter Borght. Sedan 1895 byggnaden gjordes om till ett äldreboende. Den främre porten och var skyddade monument i 1938, men sänkte till 60 för uppförandet av bostaden. Byggnaden skulle överföras till Bokrijk , men restaureringen var ännu inte slutgiltiga. Bara ett gammalt torn är fortfarande kvar i Itegem.

Slott Isschot att provinsiella naturreservat nära Averegten (långa promenader) är. Gården är från 1905 och ersätter en 18th century slott.
Castle Park "La Garenne" är privatägt, men en gång om året öppna för allmänheten.

Förutom den naturliga domänen Averegten Itegem har många skogsområden väster om byn, särskilt runt slott och Isschot La Garenne. Vissa privata skogar och hem för många Netevallei naturen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar