Sidor

tisdag 9 augusti 2011

Ivajlovgrad. (Bulgarien)

Ivaylovgrad ( bulgariska : Ивайловград , "City of Ivaylo ", turkiska : Ortaköy ) är en stad i Chaskovo i den mycket sydöstra Bulgarien ligger nära floden Arda i den östligaste delen av Rodopibergen .

Det är administrativt centrum för homonyma Ivaylovgrad kommun . Per december 2009 har staden en befolkning på 3756 invånare.

Bysantinska eparchial listor från tiden för den 9: e-10: e århundradet nämna biskop centrum vid namn Lyutitsa på platsen för dagens Ivaylovgrad. Enligt John VI Kantakouzenos (1347-1354), nådde hans infanteri fästningen i 1342-1343. Bosättningen förstördes av ottomanska turkarna under deras invasion av Balkan i den 14: e-15: e talet.

Information om staden under den ottomanska regeln om Bulgarien är dålig, men det var mitt i en Kaza under namnet Ortaköy i Edirne Province . Mycket av den bulgariska befolkningen flyttade från området på grund av organiserade rån och förödande krig i riket.

Trots Liberation Bulgarien 1878 och den enhetliga 1886, var staden en del av det Osmanska riket fram till Balkankrigen i 1912-1913 och lidit mycket från baschi-Bazouk attacker.

Landmärken i Ivaylovgrad och det omgivande området omfattar Ivaylovgrad Reservoir , den 2: a-3: e århundradet Roman Villa Armira , den medeltida bysantinska och bulgariska fästning Lyutitsa , den 16: e-talet bro Aterenski , samt ett antal antika Thracian webbplatser och 19-tals kyrkor .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar