Sidor

lördag 20 augusti 2011

Landscheid. (Tyskland)

Landscheid är en Ortsgemeinde - en kommun som hör till en Verbandsgemeinde , ett slags kollektiv kommun - i Bernkastel-Wittlich distrikt i Rheinland-Pfalz , Tyskland .

Kommunen ligger i Eifel . Det kommunala området är 56% skog och 31% av det odlade. Landscheid tillhör Verbandsgemeinde av Wittlich-Land , med säte i Wittlich , trots att staden är i sig inte i Verbandsgemeinde .

De första spåren av nybyggare kommer från de första århundradena av den kristna eran. Den Burscheider Mauer är en Celtic ringwall som användes som tillflyktsort slott [ 2 ] .
I 1157 hade Landscheid sin första dokumentär omnämnande eftersom Langescheit . Dagens perifera centrum av Burg nämndes först i ett skriftligt dokument i 1184, som var Niederkail år 1211. Hyresvärden var Himmerod Abbey , och Overlord var Ärkebiskopsämbete Trier . En annan källa [ 3 ] säger att i 1070, var Niederkail nämns som adelsmannen Godefried von der Keyle hem.
Från och med 1794 låg den Landscheid området under franskt styre. År 1815 var det tilldelats Konungariket Preussen vid Wienkongressen . Sedan 1946 har det varit en del av den då nybildade staten av Rheinland-Pfalz .
Och med den 1 december 1975, var det tre kommuner i Burg (Salm) med 390 invånare, Landscheid (1135 invånare) och Niederkail (627 invånare), som fram till denna tid hade själv administrera, upplöstes och kommunen Landscheid färdigberedd genom en sammanslagning av de tre tidigare kommuner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar