Sidor

söndag 28 augusti 2011

Maidenhead. (England)

Maidenhead är en stad och unparished område inom Royal Borough of Windsor and Maidenhead i Berkshire , England .

Den ligger på Themsen och ligger 25,7 miles (41,4 km) väster om Charing Cross i London .

Historia:
Maidenhead namn, strängt taget, hänvisar till den livliga floden område där "Nya kajen "eller" Jungfrun Hythe "byggdes, kanske så tidigt som Saxon gånger . Det har föreslagits att den närliggande Stora Hill of Taplow kallades "Mai Dun" av järnåldern Brythons .

Det område av centrum var ursprungligen känd som "South Ellington" och redovisas i domedagsboken som Ellington i hundra Beynhurst.
I 1280, var en bro byggdes över älven för att ersätta en färja i dåvarande byn i södra Ellington. Den stora West Road till läsning , Gloucester och Bristol var avledas över den nya bron - Tidigare höll i norr Banken korsade Themsen med ford i Cookham -och medeltida Maidenhead växte upp runt den.

Inom ett par år en brygga byggdes intill bron och söder Ellington namnet tappades med området blivit känt som Maidenhythe (bokstavligen betyder " nya kajen "). De tidigaste rekord av denna namnändring är i Bray domstolen godsägarnas rullar med 1296. Bron ledde till framväxten av Maidenhead: ett stopp punkt för bussar på resor mellan London och bad och High Street blev befolkat med värdshus . Den nuvarande Maidenhead Bridge , ett lokalt landmärke, är från 1777 och byggdes till en kostnad av £ 19.000.

King Charles Jag träffade sina barn för sista gången före hans avrättning i 1649 på Greyhound Inn på High Street, platsen som nu är en gren av NatWest Bank . En minnestavla firar sitt möte.
När Great Western järnväg kom till staden, började det att expandera. Leriga vägar ersattes och offentliga tjänster installerades. The High Street började förändras igen och stora viktorianska rött tegel arkitektur började dyka upp över hela staden. Maidenhead blev en egen enhet i 1894, som delas från den civila församlingar både Bray och Cookham .

Maidenhead Citadel kår av Frälsningsarmén öppnades i stan i mitten av 1880-talet. Maidenhead Citadel Band var snart grundades 1886 av kapellmästare William Thomas som senare blev borgmästare i staden.
Genom Edwardian gånger, Boulter lås blev närliggande en gynnad utväg speciellt på Ascot söndag, och Skindles Hotel utvecklat ett rykte om olaglig kontaktpersoner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar