Sidor

måndag 15 augusti 2011

Parabiago. (Italien)

Parabiago är en stad med 26,530 invånare i Suburban Milano , Italien . Beläget i Altomilanese regionen, den nordvästra delen av provinsen Milano.

Den Maggi-Corvini Villa
Kommunen som passerar genom Corso Sempione (SS33) av Milano och Milano-Gallarate järnvägen, i Parabiago flyter Olona floden och Villoresi kanal. Den heter The Shoes stan , för på dess territorium är några skor fabriker.
Dess gentilic i italienska är parabiaghese i maskulina och feminina singular-och parabiaghesi i plural, men i de lokala Insubric dialekt det är parabiaghës eller parabiagœs i maskulin singular, parabiaghësa eller parabiagœsa i femininum singular och parabiaghës eller parabiagœs i pluralis för båda könen.

Parabiago har uråldriga ursprung: från den första keltiska - insubrian uppgörelse, utvecklades det under Romarriket regeln, vilket har dokumenterats av olika arkeologiska descoveries av små föremål, som den berömda Parabiago Patera , en undrar silverfat troligen användas för att täcka en aska urna.

I den tidiga medeltiden var Parabiago huvudort i en socken ( Pieve ) och en autonomus län, heter Comitatus Parabiagi och ibland Burgaria , styrs av Sanbonifacio familjen, en uppriktig härkomst som kommer från Verona , i det 7th århundradet, tog dess betydelse den lombardränta drottningen Theodelinda , för att ge en liten konstgjord bäck, döpt Riale eller Röngia , som tog vatten från Olona floden och reste genom byn: att strömma varade till 1928, då det definitivt var styltiga upp.


Vapensköld av huset Visconti
Under senmedeltiden var staden den uppsättning av några Lombardiska händelser. I freden i Parabiago , hände mellan augusti 28 och 29 1257 var införandet av Pace di Sant'Ambrogio (Saint Ambrose för fred, eftersom det undertecknades i likalydande basilikan i Milano ) och sätta stopp för risken för en civil Kriget mellan adeln och folket i kommunen Milano . Den 21 februari 1339, fanns det slaget vid Parabiago mellan Lodrisio Visconti , med sin armé heter Compagnia di San Giorgio ( Sankt Görans Company ), och Lodrisio med hans brorson Azzone för Dominius i hertigdömet Milano , Slaget vanns av Milanese reguljära armén, med den mirakulösa Sankt Ambrosius 's uppenbarelse. Under denna tid, Crivelli familjen inheredited från Sanbonifacio familjen län Parabiago , kanske fortfarande motsvarar de Burgaria län .
Under de följande århundradena Parabiago haft en långsam nedgång, i själva verket drabbades av två pillages i 1449 av Francesco Sforza och i 1527 av Bourbon i Spanien , samt två epidemier (i 1529 och 1540).

Under spanska regel i hertigdömet Milano , köpte markis Camillo Castelli den Fief av Parabiago för 8800 liras (September 26, 1658), hans ättlingar som slutar på 1783, då kardinal Giuseppe, den sista av Castelli familjen , dog.
Parabiago hade en vidare utveckling i det 18th århundradet, under den österrikiska regeln. I detta århundrade föddes en viktig intarnational konstnär, Giuseppe Maggiolini nämnde har Maestro d'Intarsio (ristaren mästare), i själva verket var han en stor möbel-maker och första nyklassiska möbelsnickare i Europa . Under samma period befintliga de Cavalleri College , en berömd skola för unga Milanese adelsmän, som grundades av fadern Claudio Cavalleri och hans bror Filippo. Mellan 18 och 19-talen, den parabiaguese medicinska Giuseppe Giannini drift och skriva medicinska essäer.

Mellan 19 och 20-talen industriella revolutionen kom i Parabiago. De mest aktiva företagare var i texile Felice Gajo, skaparen av Unione Manifatture di Parabiago ( United Manifacturing av Parabiago ), och i skorna gör Paolo Castelnuovo, som grundades år 1899 den första skofabriken i staden, fortfarande så kallade Città della Calzatura ( Skor stad ).

I 1960 högkonjunkturen följdes av en demografisk boom i Parabiago som i andra städer i norra Italien . Industrialisering fångas på, den lilla hantverksmässiga skomakare etablerade mitten och stora skofabriker, kemisk och mekanisk industri föddes, och Parabiago befolkning ökat med invandringen från södra Italien . Den 27 november 1985 Staden tog titeln på City.
I början av 1990-talet med renoveringen av Piano Regolatore Generale (urbanistic plan) en majoritet av kommunfullmäktige bildas av DC ( kristdemokraterna ), PSI ( italienska socialistpartiet ) och PRI ( italienska republikanska partiet ), bars av Tangentopoli skandal och några viktiga lokala politiker arresterades.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar