Sidor

onsdag 31 augusti 2011

Pleasant Hill. Kalifornien. (USA)

Pleasant Hill är en stad i Contra Costa County , Kalifornien , USA , i East Bay i San Francisco Bay Area .

Befolkningen var 33.152 i 2010 folkräkning.

Det bildades 1961. Pleasant Hill är hemmet av College Park High School , Diablo Valley College , John F Kennedy universitet , den Pleasant Hill bibliotek Contra Costa Länsbiblioteket systemet och Pleasant Hill Fritid & Park District.

Geografi:

Enligt USA Census Bureau , har staden en total area på 7,1 kvadrat miles (18,3 km ²). Pleasant Hill har ett varierat landskap med några dalar och kullar. I orörd vildmark, eklandskap och grov skog finns. Det ligger i den centrala East San Francisco Bay .

Pleasant Hill klimat är ett Medelhavet en att ha svala och fuktiga vintrar och torra, varma somrar. Vintern brukar vara på fyrtiotalet och femtiotalet och somrarna regera i den höga sjuttiotalet till övre åttiotalet ibland når låga nittiotalet. I mycket sällsynta fall temperaturer kan få i de hundra olika under extrema Värmeböljor . Frysning på vintern är också sällsynt, men det händer. Ibland sommar Dimma kommer att rulla i, men vintern dimma är mycket vanligt.

Historia:

Det första postkontoret öppnades i 1948. [ 2 ] Staden ingår i 1961.
Under större delen av sin historia, hade Pleasant Hill har inte ett riktigt centrum och Main Street . År 1991 började staden planera saneringen av området runt korsningen Monument Boulevard och Contra Costa Boulevard. I juli 2000, "Downtown Pleasant Hill" öppnade slutligen, som ett privatägt och drivs utomhus köpcentrum utformade för att likna en typisk förorts Main Street.
Stadshuset i Pleasant Hill har vunnit flera priser i arkitektonisk design.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar