Sidor

torsdag 1 september 2011

Călăraşi. (Rumänien)

Călăraşi ( rumänska uttal: [kələraʃ ʲ] ), huvudstaden i Călăraşi län och Sud-Muntenia regionen i Valakiet är regionen, belägen i sydöstra Rumänien , på stranden av Donau 's Borcea gren, cirka 12 kilometer från den bulgariska gränsen och 125 kilometer från Bukarest .

Staden är ett industriellt centrum för virke och papper, livsmedel, glastillverkning, textilier, medicinsk utrustning produktion och tung industri. Staden är känd i vardagligt tal som "Capsa provinciei" (den Capsa från landsorten).

Befolkning:

I 1900 folkräkningen angav 11.024 invånare.
År 2002 hade Călăraşi en befolkning på 70.039, med 95,86% av dem att förklara sig själva som rumänerna och 3,45% romer . Călăraşi , tillsammans med Silistra gör en storstadsregion som räknas nästan 170 tusen invånare. Det omgivande rumänska området Călăraşi ( Modelu , Ostrov , Roseti , Grădiştea , Cuza-Voda , Lipniţa och Stefan-Vodă ) är att nå en befolkning på nästan 110 tusen invånare.

Historia:

Platsen av en förhistorisk by, Călăraşi skapades av Wallachian furstar som en station på vägen till Istanbul , som drivs av häst ryttare (den Călăraşi ). Det expanderat till en liten stad, och 1834 blev det omgivande landets huvudstad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar