Sidor

tisdag 6 september 2011

Filettino. (Italien)

Filettino är en by och ett okänt furstendöme ligger ca 70 km öster om Rom och ca 30 km norr om Frosinone .

Den 31 december 2004 hade det en befolkning på 542 och en yta på 77,5 km².

Filettino gränsar till följande kommuner: Canistro , Capistrello , Kappadokien , Castellafiume , Civitella Roveto , Guarcino , Morino , Trevi nel Lazio , Vallepietra .

Historia:

Ursprungligen en plats för Aequi , och resterande en liten by intill tiden för Kristus , blev det en fristad för dem som flyr från Saracen invasioner i 800 AD, på grund av dess bergiga plats. I 1297 föll den under kontroll av Pietro Caetani, brorson till påven Bonifatius VIII , vars familj blev ökänd som grymma och förtryckande, krossning olika uppror tills den sista av de Filletino Caetanis avrättades 1602 i Castel Sant'Angelo i Rom .

Kampanj för självständighet:

I augusti 2011, efter en italienska regeringen tillkännagivande om att alla byar med under 1000 invånare skulle vara tvungna att gå samman med närliggande byar för att minska de administrativa kostnaderna, vilket tvingar Filettino att gå samman med den närliggande staden Trevi nel Lazio började byns borgmästare Luca Sellari en kampanj för Filettino att bli en självständig stat. Byn började skriva sin egen valuta, Fiorito, vilket kan översättas som "blommade", med hänvisning till hur Filettino kommer att "blomma under sin nya skepnad", enligt borgmästaren, och anspelar på den valuta som började präglas 13-talet Florens , den florin . Den Fiorito växelkurs är för närvarande oklart, med en källa rapportera Fiorito vara värd 2 euro och en annan som anger 2 fioritos vara likvärdigt med 1 euro.

Medborgarna kommer att inbjuda prins Emanuele Filiberto , från den avsatte italienska kungahuset , att bli prinsen av Filettino.

Den självständighetsrörelsen skapat sitt eget vapen . (motto: "Nec flector, NEC frangor" - Vi kommer inte att böja eller bryta)

Ett första möte med företagare om inrättande av en centralbank för Furstendömet Filettino är planerad till den 5 september 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar